24 Απριλίου 2020

DER Touristik και ASI ακυρώνουν τα ταξίδια τους έως τα μέσα Μαΐου


Οι tour operators DER Touristik και ASI στη Γερμανία ακυρώνουν τα ταξίδια τους τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου λόγω της παγκόσμιας απαγόρευσης ταξιδιών από το Υπουργείο Εξωτερικών.



Όπως αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα του DER Touristik θα ακυρωθούν τα ταξίδια έως και 15 Μαΐου. Η απόφαση αυτή αφορά τα  ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen και ADAC Reisen. Ταυτόχρονα παρέχεται στους πελάτες ασφάλεια για τις κρατήσεις μεταξύ 16 Μαΐου και 30 Ιουνίου 2020.

Εάν τα ταξίδια δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε, οι πελάτες θα μπορούν να ακυρώσουν δωρεάν την κράτησή τους και να λάβουν πιστωτικό ίσης αξίας με την αρχική κράτηση, καθώς και ένα «δώρο» αξίας 50 ευρώ για την επόμενη κράτησή τους.

O tour operator ASI μέσω της ιστοσελίδας του και της σελίδας του στο Facebook ενημερώνει του πελάτες του, ότι θα ακυρωθούν τα ταξίδια έως τις 17 Μαΐου. Οι πελάτες θα μπορούν να αλλάξουν δωρεάν την κράτησή τους ή να λάβουν πιστωτικό ίσης αξίας με το αρχικό ποσό κράτησης. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν τίποτα από τα παραπάνω θα λάβουν χρηματική αποζημίωση.

Ο tour operator, ωστόσο, τονίζει ότι δε γνωρίζει μέχρι πότε θα ισχύει η ταξιδιωτική απαγόρευση και δεν αποκλείει το γεγονός να μην πραγματοποιηθούν ταξίδια για όλο τον Μάιο.

Πηγή: money-tourism.gr