23 Απριλίου 2020

«Μαϊμού συντονιστική επιτροπή» και από πίσω ο Νότης Μηταράκης;


Ερωτηματικά δημιουργεί η εμφάνιση της ονομαζόμενης «Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων για την πρόοδο της Χίου», η οποία χρησιμοποιώντας παρεμφερή τίτλο με αυτόν της γνωστής συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου, προωθεί διαδικτυακό ψήφισμα για την μεταφορά του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ από το Χαλκειός της Χίου σε άλλη περιοχή μακριά από κατοικημένες περιοχές.


Την εμφάνιση της «επιτροπής» καταγγέλλει με σημερινή, Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου, μιλώντας ευθέως ότι πίσω από αυτήν βρίσκονται πιστά εκ Χίου και Αθηνών φερέφωνα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Αναλυτικά, στην καταγγελία της, η οποία συνοδεύεται από δύο εκτυπώσεις του προωθούμενου ψηφίσματος καθώς και της «μαϊμού» κοινότητας που το προωθεί, έχει ως ακολούθως:

«Η γελοιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού στη Χίο ο “Χιώτης” υπουργός των 700 εκατομμυρίων ευρώ ακολουθείται πιστά από τα εκ Χίου και Αθηνών φερέφωνά του… Πρόσφατα δημιουργήματά τους μια κάλπικη σελίδα με όνομα σχεδόν ίδιο με το δικό μας αλλά και ενός αντι-ψηφίσματος στο avaaz με προφανείς σκοπούς την δημιουργία σύγχυσης αλλά και διχασμού! Τελικό αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά η γελοιοποίησή τους στα μάτια του κόσμου! Καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να μην πέφτουν θύματα της εξαπάτησης που μοναδικό στόχο έχει να ξοδευτούν τα εκατομμύρια της Ε.Ε. για να γίνουν τα νησιά μας φυλακές. Χτες επέλεξαν το 17 σήμερα το Κοντάρι, αύριο το στρατόπεδο στο Καμπί στον Αη Γιώργη το Συκούση, την Καλαμωτή και σε όλη τη Χίο… ».

Ποιοί βρίσκονται στο παρασκήνιο;
Το προωθούμενο για υπογραφές διαδικτυακό ψήφισμα δημιουργήθηκε χθες Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, από τον Michael A. και αναρτήθηκε στον ιστότοπο avaaz και είχε συγκεντρώσει μέχρι λίγο πριν τις 21:30 της Τετάρτης 555 υπογραφές.

Ο φερόμενος ως δημιουργός του ψηφίσματος είναι – κατά πάσα πιθανότητα – το ίδιο πρόσωπο, το οποίο πριν 15 ημέρες σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε καταγγείλει αναφορικά με τις δράσεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό την επιτροπή των ανωνύμων, την αυτοαποκαλούμενη και “παγχιακή επιτροπή αγώνα»”, «όπως και άλλες λεγόμενες επιτροπές. Επιτροπές που με τακτικισμούς σύγχρονης κρυπτίας, με δήθεν μυστικά μέλη, προσπαθούν να επιβάλουν κλίμα εμφυλίου πολέμου».
https://astraparis.gr/