28 Απριλίου 2020

Τα κλειδιά της πολης Σάμου τα κρατάει ο Δήμαρχος, ή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα;


Η χτεσινή φωτιά στον παράνομο καταυλισμό μεταναστών γύρω από το ΚΥΤ Σάμου έσβησε, ανάβοντας όμως μία άλλη, αφού αμέσως  , αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ  συναδέλφου https://samostoday.gr/topika-nea/item/8999-kazani-pou-sigovrazei-to-kyt-samou.html ανέλαβαν διαπραγματεύσεις με διάφορους, μη θεσμικούς, για τη στέγαση των "αστέγων" κάποιοι υπεύθυνοι μεν,  άγνωστοι δε, με τη μόνη διαφορά ότι με τις σκηνές ανά χειρας βρέθηκαν μόνο οι "Γιατροί" Χωρίς Σύνορα.




Η ομολογουμένως αστραπιαία και ταυτόχρονα μοναδική αντίδραση της συγκεκριμένης ΜΚΟ να βολέψει γρήγορα τους μετανάστες του καταυλισμού αλλά και κάποιων απο το επίσημο ΚΥΤ, αποδεικνύει το μέγεθος της εμπλοκής της στη δημιουργία του κολαστηρίου και στην ενθάρρυνση των παράνομων μεταναστών για την χωρίς σύνορα κατασκευή του, δεδομένου ότι οι "Γιατροί" τους προμηθεύουν, αφού έχουν καβάτζα, τα απαραίτητα εφόδια και υλικά.

Ενας παράνομος καταυλισμός περίπου 100 στρεμμάτων που διαρκώς επεκτείνεται, καταλαμβάνοντας ολοένα και μεγαλύτερη έκταση στην περιοχή, ακριβώς πάνω από την πόλη, ενός τόπου που οι κάτοικοί του μόχθησαν, υπό τη μόνιμη σκιά των  απειλητικών τουρκικών διαθέσεων, και κατάφεραν να χτίσουν μια φιλήσυχη ζωή η οποία σήμερα βάλλεται εκ των έσω, με τούς " υπεύθυνους" να τα κανονίζουν.

Τη διαπίστωση της εμπλοκής των "Γιατρών" σε αυτή την περιπέτεια που βιώνουμε, ενισχύει το γεγονός ότι ενώ εκκενώθηκε η δομή, οπότε και προέκυψε άμεση ανάγκη διαμονής των "αστέγων" μεταναστών, καμένων ή φοβισμένων, ο διοικητής του ΚΥΤ δεν προέβη σε ενέργειες εύρεσης λύσης για τη στέγαση τους σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο τη Διοίκηση τοπική και κεντρική, άνευ ρόλου, λόγου, ύπαρξης και θέσης στο μεταναστευτικό, στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Σαμιακής κοινωνίας που βλέπει τον τόπο της κυριολεκτικά να καίγεται!

Ο ιδιοκτήτης δε του οικοπέδου απέναντι από το ΚΥΤ που διαπραγματεύεται με τ' αντίσκηνα, είναι γνωστός σε όλους μας, ενώ πλέον εμφανίζεται μόνιμα πρόθυμος να μας φέρνει όλους,  Σαμιώτες και μετανάστες, ακόμη πιο...κοντά...με το αζημίωτο βέβαια.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι. Προφανώς από ενδιαφέρον. Όμως η "μπάλα" είχε ήδη πάει στο άλλο γήπεδο, το απέναντι του ΚΥΤ. Την πύλη την άνοιξαν κάτι "Γιατροί" οι ίδιοι που άνοιξαν και του κολαστήριου, αυτοί που μάλιστα το διοικούν, το επεκτείνουν.

Ο Δήμαρχος, τι λέει για όλα αυτά; Αφού φανερώθηκαν όλοι, να αλλάξουμε οδό, να πάρουμε τη νομική μπας και έρθει η κανονικότητα στην κοινωνία, στη ζωή μας;

Εκτός εάν και ο δήμαρχος διαπραγματεύεται τα αντίσκηνα, είναι δηλαδή ο άγνωστος μεν, υπεύθυνος δε.