22 Απριλίου 2020

Ο Τσιόδρας με μάσκα, οι μετανάστριες με μπούργκα. Σουρεάλ καταστάσεις βιώνει η χώρα μας!



Χαρακτηριστικό το φωτογραφικό στιγμιότυπο στο Κρανίδι, με τον κ. Τσιόδρα και τους γύρω του παρατρεχάμενους να φορούν μάσκες, ενώ λίγα μέτρα παραπέρα  μετανάστριες κυκλοφορούν με μπούργκα η οποία, ομολογουμένως, να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.


Πλέον, στην εποχή COVID-19, ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή αποδοχή της μπούργκας άνοιξε, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο την κουλτούρα των με κάθε τρόπο εισερχομένων μεταναστών στην χώρα μας και στην Ευρώπη, αλλά και την προστασία τους από τον ιό.

Να σημειωθεί ότι, ενώ λίγες μέρες πριν ο κ. Τσιόδρας υποστήριζε τη μη χρησιμότητα της μάσκας από τους πολίτες, κατά την οποία κατηγορηματικά μάλιστα ανέφερε ότι δεν είναι απαραίτητο στοιχείο προφύλαξης για τους υγιείς προτρέποντας άπαντες να μην φορούν αυτό το...αξεσουάρ, εκείνος εμφανίζεται στη φωτογραφία με μάσκα. Επιπλέον, είπε ότι ένα μαντίλι στο πρόσωπο αρκεί, προστατεύει. Όπως φαίνεται αυτό το...μαντίλι... δεν ευνοεί μόνο πρόσωπα, πράγματα,  καταστάσεις, αλλά και θρησκείες. 

Έχει παρατηρηθεί και συζητηθεί κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα ότι, οι δημόσιες δηλώσεις του εν λόγω επιστήμονα έχουν πέσει πολλές φορές σε αντιφάσεις. Ίσως λόγω της υπαγόρευσης που αναγκαστικά δέχεται πριν βγει στο τηλεοπτικό γυαλί; ίσως λόγω της λογοκρισίας που υπόκειται γενικά η ιατρική Επιστήμη για τον τρόπο λεκτικής απόδοσης, της διάχυσης της κάθε είδησης για μια τέτοιου μεγέθους υγειονομική κρίση;.

Όμως το ζήτημα του θανατηφόρου ιού στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα σοβαρό, αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ιός στη χώρα μας, δεν έχει ξεσπάσει. Για παράδειγμα το επιστημονικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε σίγουρη κορύφωση του ιού την εβδομάδα που διανύουμε, αντί όμως αυτού, παραδόξως σήμερα τα κρούσματα είναι μόλις 7 και κανένας θάνατος. Να χαρούμε ή να ανησυχούμε; Θα φανεί  άραγε στην άρση της καραντίνας;

Σημειώνεται ότι οι μεταναστευτικές δομές εξαιτίας της ολοκληρωτικά χαώδους, ανεξέλεγκτης επέκτασής τους αποτελούν κινητή, υγειονομική βόμβα εν δυνάμει για όλη τη χώρα.

Το γεγονός ότι 470 κλίνες στο Κρανίδι μετατράπηκαν πρωτίστως σε δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, η οποία δομή κατέληξε να θέσει σχεδόν ολόκληρο το Δήμο και το αμιγώς, τουριστικό του προϊόν σε καραντίνα, θα έπρεπε να προβληματίζει τόσο την πολιτεία, όσο και σύσσωμη την τουριστική κοινότητα για την γενικότερη πορεία του Ελληνικού τουρισμού η οποία διαγράφεται δυσοίωνη και δεν θα φταίει μόνο ο κορονοϊός, αφού ουσιαστικά οι μεταναστευτικές δομές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, έχουν εξαπλωθεί στο Πανελλήνιο.

Σήμερα σα να κόμπιασε ο Τσιόδρας όταν ανακοίνωσε 0 θάνατο, ή ήταν ιδέα μας;