22 Απριλίου 2020

Κάντο όπως στο Κέιπ Τάουν: Αρχιτεκτονική, τρόπος ζωής και εγκληματικότητα στον παράνομο καταυλισμό Σάμου


Απαράδεκτη ανοικτή δομή χαρακτήρισε ο Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΤ1,  τον ουσιαστικά και πραγματικά παράνομο καταυλισμό, το παράνομο κολαστήριο που έχει στηθεί πέριξ του ΚΥΤ Σάμου απο παράνομους μετανάστες οι οποίοι με τη στήριξη των ΜΚΟ καθημερινά απαξιώνουν την ευρύτερη περιοχή, την πρωτεύουσα του νησιού μας και την εύρυθμη λειτουργία της και τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας.

Επιτέλους θα βρεθεί κάποιος να πει στον κ. Μηταράκη ότι απαράδεκτη είναι η απόκρυψη της αλήθειας, ότι δηλαδή η κατάσταση στην πόλη μας έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική και ανοχή, ότι στην πρωτεύουσα της Σάμου αποικίζει το "μότο" Κάντο όπως στο Κέιπ Τάουν, με τον τρόπο ζωής, την αρχιτεκτονική και την εγκληματικότητα του Κέιπ Τάουν! ότι δηλαδή έξω από τα όρια του πρώην πεδίου βολής δεν υπάρχει καμία δομή από αυτές που το Ελληνικό κράτος έχει τη δικαιοδοσία να διοικεί, να διαφεντεύει, αλλά μια άνευ όρων, χωρίς όπλα, παράδοση γης στους σύγχρονους πειρατές, στους παράνομους μετανάστες. 



Είναι τουλάχιστον υποχρέωση οι εκφράσεις του εκάστοτε υπουργού μετανάστευσης και των εκάστοτε αυλικών του, όταν αυτοί αναφέρονται στην επικρατούσα κατάσταση της Σάμου, να μη δημιουργούν με ψεύτικες περιγραφές, ψεύτικες εικόνες. 

Παρόλα αυτά για τις αποζημιώσεις των ζημιωθέντων από το μεταναστευτικό, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση;

Ας ελπίσουμε, έστω, να μη γίνουμε Κρανι(δί)ου τόπος.


Κέιπ Τάουν, παραγκούπολη Καϊέλιτσα

Το "προάστιο" αυτό δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το καθεστώς του Απαρτχάιντ έπνεε τα λοίσθια, στην άκρη της μεγαλούπολης του Κέιπ Τάουν. Με βάση την απογραφή του 2011, 400.000 άνθρωποι κατοικούσαν εκεί – σήμερα υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο. Τουλάχιστον τα δύο τρίτα από αυτούς ζουν ο ένας πάνω στον άλλο, σε καλύβες φτιαγμένες από λάσπη, χαρτόνια και ελενίτ. Δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ούτε τουαλέτες, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι βασικές υποδομές, όπου υπάρχουν, υπολειτουργούν....