27 Απριλίου 2020

Λαθρο- τουρισμός στην Ελλάδα;


Έξω φρενών ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Λέσβου με την Υπάτη Αρμοστεία που ανέλαβε ρόλο μεσίτη και τουρ οπερέϊτορ στο νησί, κλείνοντας συμφωνίες με ξενοδόχους για την πλήρη παροχή των μονάδων τους,  στην εξυπηρέτηση των παράνομων μεταναστών οι οποίοι, σύμφωνα με τις εξελίξεις, κάνουν δωρεάν ταξιδάκια αναψυχής! ένα κόστος που -η αλήθεια είναι πικρή - βαρύνει τις τσέπες όλων μας.

Πέραν, όμως, του δίπλευρου "προσωπείου" της Ύπατης, (ένας οργανισμός που εν τέλει ξέφυγε του χαρακτήρα και λόγου ίδρυσής του, δεδομένου ότι οι ευθύνες του στο μεταναστευτικό δεν θα έπρεπε ν' αφορούν σε μεσιτικές υπηρεσίες, ούτε στη διαχείριση και κατόπιν διαμοιρασμό ευρώπουλων σε ξενοδόχους), η απόφαση μερικών ξενοδόχων στο Β.Α Αιγαίο να μετατρέψουν τις μονάδες τους σε μικρές μεταναστευτικές δομές, δυστυχώς αναδεικνύει την ύπαρξη τυχάρπαστων επαγγελματιών στο Ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι. Αυτοί  οι "επαγγελματίες" προτιμούν αντί να στηρίξουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους, του νησιού τους, να το υποβαθμίσουν, να το χαντακώσουν παρασύροντας και τους λοιπούς σε μια "τουριστική καραντίνα" χωρίς εμβόλιο!

Να θυμηθούμε ότι ο Μηταράκης είπε τέλος στην ενοικίαση ξενοδοχείων εντός του 2020. Κι όμως όλα δείχνουν ότι ο υπουργός λογαριάζει χωρίς την Υπάτη Αρμοστεία, που με τον παρά της...