3 Απριλίου 2020

Τα 23 κρούσματα στη Ριτσώνα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου


Ενώ όλοι οι Έλληνες είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και υφιστάμεθα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να περνάει καθημερινά πράγματα που κάνουν την κοινή λογική να εξεγείρεται και που αποδεικνύουν ότι ο κρατισμός, η κουταμάρα και η ιδεοληψία είναι τελικά αθάνατες σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να δώσει κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω πανδημίας, εκ των οποίων τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ δίνονται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς! Δεν φτάνει δηλαδή που πληρώνουμε με έναν σκασμό εκατομμύρια το κομματικό κηφηναριό, πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη τώρα να το επιμορφώσουμε κι από πάνω. Και επιπλέον, οι κυβερνητικοί υπουργοί και βουλευτές μάς δουλεύουν ψιλό γαζί λέγοντας ότι τάχα θα δίνουν τον μισό μισθό τους στον ειδικό λογαριασμό για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού (όποιος θέλει και όχι όλοι), κρύβοντας ότι εννοούν περίπου 1.200 ευρώ τον μήνα επειδή δεν συνυπολογίζουν στη συνεισφορά τα κάθε είδους επιδόματα αλλά μόνο τον βασικό μισθό! Χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς…

Με απόφαση της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν επίσης 11 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστική καμπάνια από τα ΜΜΕ για να ενημερώνεται υποτίθεται ο ελληνικός λαός για τον κορωνοϊό. Πριν λίγες μέρες δόθηκε τεράστια δημοσιότητα στο γεγονός ότι το Ίδρυμα Ωνάση δώρισε στο ελληνικό κράτος 13,5 εκατομμύρια μάσκες συνολικής αξίας 7,7 εκατομμυρίων ευρώ οι οποίες θα διατεθούν για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς – άρα το κουτοπόνηρο ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να προμηθευτεί πάνω από 19 εκατομμύρια μάσκες αν έδινε τα 11 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτόν τον σκοπό και όχι για να «κεράσει» τους καναλάρχες. Και επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δεν θα μπορούσαν αφιλοκερδώς να παρέχουν αυτό το κοινωνικό έργο; Εδώ πλήθος συμπατριώτες μας συμβάλουν αφιλοκερδώς καθημερινά στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, και τα ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να τα οικονομήσουν;

Η κυβέρνηση θεώρησε επίσης καλό εν μέσω πανδημίας να περάσει απόφαση για τη μεταφορά και εγκατάσταση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε 28 νέα hotspots σε όλη την επικράτεια, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός είναι κλεισμένος στο σπίτι του και δεν μπορεί να αντιδράσει. Καθημερινά πάρα πολλοί λαθρομετανάστες μετακινούνται ελεύθερα, ακόμα και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς να τηρούν τους κανόνες απόστασης και προσωπικής προστασίας που ισχύουν για όλους τους Έλληνες – πράγμα που σημαίνει ότι ενώ η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα περιορισμού για τους πολίτες, έχει αφήσει ταυτόχρονα μια υγειονομική βόμβα να κόβει βόλτες ανεξέλεγκτη.

Τα 23 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν χθες στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, το οποίο κρύβουν επιμελώς τα μέσα ενημέρωσης για ευνόητους λόγους. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο με 335 επιβάτες να έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό οι 119, ενώ σε μία δομή με 2.800 λαθρομετανάστες που ζουν με υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής να υπάρχουν μόνο 23 κρούσματα. Κάποιοι μας δουλεύουν κανονικά…

Πριν λίγες μέρες πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων ότι εντάχθηκε το κράτος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», παρ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία εξ αρχής είχε εναντιωθεί στη συμφωνία των Πρεσπών και την είχε χαρακτηρίσει (δικαίως) κατάπτυστη και επιβλαβή για το εθνικό συμφέρον! Και το ακόμη πιο άστοχο, ήταν πως το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτησε με επίσημη ανακοίνωση αυτήν την ένταξη χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα! Πρόκειται για την απόλυτη κοροϊδία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν πιστέψει την εντελώς υποκριτική και ευκαιριακή στάση των στελεχών της στο σκοπιανό πρόβλημα το 2018-19.

Επιπρόσθετα, στη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε στις 30 Μαρτίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας και των Σκοπίων, που κι αυτές είχαν παγώσει επί σειρά μηνών. Αυτό σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε χωρίς να θέσει κανένα προαπαιτούμενο για καμία από τις δύο γειτονικές χώρες. Υπάρχουν όμως πολλές δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν πως ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν σε συνεργασία με τον μισέλληνα ηγέτη της Αλβανίας Έντι Ράμα σχεδιάζουν να μεταφέρουν χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες σε χωριά της Βορείου Ηπείρου, και ότι η αλβανική κυβέρνηση θα προβεί ακόμη και σε επίταξη ακατοίκητων οικιών για τη στέγασή τους. Αλλά βέβαια τέτοιου είδους ζητήματα είναι προφανώς ψιλά γράμματα για την ελληνική κυβέρνηση του «ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτες».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανακοινώθηκε ότι παγώνουν μέχρι το τέλος της επιδημίας όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της δημοσιονομικής αβεβαιότητας που θα προκύψει σε λίγους μήνες από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί η χώρα. Και οι Τούρκοι απέναντί μας συνεχίζουν της παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας κατά δεκάδες κάθε μέρα, πετώντας ακόμη και πάνω από το έδαφος της ηπειρωτικής Ελλάδας και απειλώντας ότι μόλις τελειώσει η πανδημία θα στείλουν τα πλωτά τους γεωτρύπανα στην ΑΟΖ που έχουν κλέψει από την πατρίδα μας, και την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σιωπηρά αποδεχτεί αφού δεν έχει προβεί μέχρι τώρα σε ΚΑΜΙΑ αντίστοιχη δήλωση δικών της συντεταγμένων στον ΟΗΕ. Αν νομίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι θα καταφέρει να αποδράσει από το ελληνοτουρκικό πρόβλημα, είναι μακριά νυχτωμένος…

Και μία παρατήρηση σχετικά με τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας. Ως προς το πότε θα λήξει αυτή η κατάσταση των μέτρων περιορισμού, έχω την εντύπωση ότι το καλοκαίρι αποτελεί μάλλον αισιόδοξη προοπτική. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παρούσα πολιτική της για το «Μένουμε Σπίτι», θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά να αντέξουμε μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο. Κι αυτό διότι δεν αρκεί να φτάσει κάποια στιγμή η Ελλάδα στο σημείο να έχει μηδενικά νέα κρούσματα κορωνοϊού επί σειρά 14 ημερών, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και τι θα γίνεται στις γειτονικές μας χώρες την ίδια περίοδο, καθώς και ο τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών που θα συνεχίζουν καθημερινά να έρχονται στα νησιά μας τελείως ανεξέλεγκτα και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναζωπυρώσουν την επιδημία, κυριολεκτικά από το πουθενά. Μοιραία, κάποια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να άρει τα μέτρα του περιορισμού επειδή δεν θα αντέχει άλλο η οικονομία και ο κόσμος, παρά το ότι ο κορωνοϊός θα εξακολουθεί να προκαλεί θύματα και δεν θα έχει ανακαλυφθεί ακόμα κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο.

Το επιχείρημα που θα επικαλεστούν τότε οι αρχές για να δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα επικών διαστάσεων που θα κάνουν και για να καλύψουν τις σοβαρότατες ευθύνες τους για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας, θα είναι πως το εθνικό σύστημα υγείας είναι πλέον αρκετά ισχυρό και δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει από υπερβολικά μεγάλο αριθμό νοσούντων που πιθανώς να παρουσιαστούν όλοι μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Stirlitz