20 Μαρτίου 2020

Με “Aqua Blue” και “SuperJet” και κόστος 396.800 € η μεταφορά των προσφύγων


Με το Ε/Γ-Ο/Γ “Aqua Blue” και το καταμαράν Ε/Γ “SuperJet” θα μεταφερθούν από τα νησιά του Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στα νησιά μετά την 1η Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα ασύλου και θεωρούνται κρατούμενοι.


Η σχετική σύμβαση για την ανάθεση του μεταφορικού έργου στην εταιρεία «ΚΙΑΡΑ Ν.Ε.», υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο κι έτσι εξηγείται γιατί δεν εκτελέσθηκε χθες Τετάρτη το δρομολόγιο μεταφοράς των 283 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Χίου.

Το κόστος για την μεταφορά συνολικά 1560 προσφύγων και μεταναστών από Χίο, Λέσβο, Σάμο, Καστελόριζο, Ρόδο, Σύμη, Κω, Λέρο, Κάλυμνο και Κέα (Τζιά) ανέρχεται στο ποσό των 396.800 ευρώ με τον ΦΠΑ (βλέπε πίνακα δρομολογίων).

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν εντός 35 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης σε ημερομηνίες που θα συμφωνήσουν τα δύο μέρη.







https://astraparis.gr/