18 Φεβρουαρίου 2020

Μαρίνα Πυθαγορείου: Η Τουρκική Σετουρ ξαναχτυπά;




Με ένα ΦΕΚ μεταβίβασης καταργημένο από το 2013 από την τότε Γενική Γραμματέα Β.Αιγαίου,  νυν Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  Χριστιάνα Καλογήρου, η Μαρίνα Πυθαγορείου έρχεται ξανά στο προσκήνιο  από τους ίδιους, τους τότε, ενδιαφερόμενους επενδυτές της τουρκικών συμφερόντων εταιρείας, Σετουρ.

Αφορμή στάθηκε το γενικό  πωλητήριο» των assets της Tεχνικής Oλυμπιακής


Το στίγμα προσέγγισης των παλιών καλών -όμως μόνο για τον Έλληνα επιχειρηματία κ. Στεγγο- γνωριμιών, το δίνει η τοπογραφική αποτύπωση που έγινε πρόσφατα στη μαρίνα Πυθαγορείου, από την, όπως όλα δείχνουν,  νέα κάτοχο την τουρκική Σετουρ.


Η Σετουρ γενικώς φαίνεται να  "χτυπά" χρόνια το Αιγαίο αφού δεν έχει αφήσει μαρίνα για μαρίνα στα Ελληνικά νερά χωρίς να επιδιώξει συνέργιες με διάφορους, κυρίως πλάγιους, τρόπους με την ελληνική πλευρά. 

Η πολύπαθη ιστορία πώλησης της μαρίνας Πυθαγορείου το έτος 2013 στη Σετουρ από την Τεχνική Ολυμπιακή του Στεγγου άφησε, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους -πωλητή, αγοραστή- πολλούς ακόμη δυσαρεστημένους, ειδικά ντόπιους οι οποίοι εξ αρχής δήλωναν υπέρ της διάθεσης της μαρίνας σε τουρκικά χέρια. 

Η όρεξη βέβαια τούς κόπηκε μαζί και ο βήχας,  όταν το ζήτημα ανέδειξαν στη Βουλή αρκετοί βουλευτές προτάσσοντας την Εθνική Ασφάλεια της χώρας. 

Τι όμως θα μπορούσε να σημαίνει ο συνδυασμός μίας τουρκικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στα θαλάσσια ύδατα της Σάμου, κατά συνέπεια του Αιγαίου, με το μεταναστευτικό στην περιοχή μας για τη Εθνική μας ασφάλεια στο σήμερα; 

Άστο καλύτερα.