24 Φεβρουαρίου 2020

Allou Fan Park η προσφυγή του Δήμου για τις επιτάξεις στη Ζερβού Σάμου

πολιτική γελοιογραφία



Σε νομικό αναβρασμό βρίσκονται οι Δήμοι των νησιών μας που πλήττονται από το μεταναστευτικό, για τις επιτάξεις ιδιωτικών εκτάσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο τραπέζι πέφτουν διάφορα σχήματα με τοπικούς δικηγόρους σε συνδυασμό με δικηγόρους Αθηνών, όπως τον έγκριτο και έμπειρο δικηγόρο κ. Λουκά Αποστολίδη ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Ο κ. Αποστολίδης είναι τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.


Αυτά όμως συμβαίνουν στη Δυτική Λέσβο, όπου ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης φαίνεται να μην παρεκκλίνει των υποσχέσεων που έδωσε στην τοπική κοινωνία και προχωρά δίχως αύριο στην προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κατά των επιτάξεων ιδιοκτησιών και κατά της μετατροπής τους σε μεταναστευτικούς οικισμούς.

Από την άλλη ο Δήμος Ανατολικής Σάμου δια του δημάρχου του παραμένει για το ίδιο φλέγον ζήτημα, το μεταναστευτικό, σε απλές εξαγγελίες άντε και συγκροτήσεις νομικών ομάδων με τοπικούς δικηγόρους οι οποίοι, όπως ακούσαμε, ουδέν ακόμη συζήτησαν άρα ουδέν…σχόλιον. 

Ωστόσο, η ανακοίνωση του δήμου για τη σύσταση νομικής ομάδας που θα τρέξει για την ακύρωση της «επιτακτικής» ΠΝΠ περιλαμβάνει και νομική υποστήριξη εξ Αθηνών όμως χωρίς…ονοματεπώνυμο.

 Επιπλέον, ο δήμαρχος Αν. Σάμου συνεχίζει το μοναχικό του δρόμο συμφωνώντας στην ύπαρξη μεταναστευτικής δομής, ενώ για τις εντυπώσεις πρόσθεσε στις δηλώσεις του έναν όρο/τρίπλα - «δομή υπό προϋποθέσεις»-, τις οποίες προϋποθέσεις προφανώς μόνο ο ίδιος γνωρίζει αφού δε μας τις λέει, επακριβώς.

Όμως το πρελούδιο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ενώ το μεταναστευτικό μας «κοροϊδεύει» όλους μαζί, ο Δήμος μας επέλεξε να τραβήξει μόνος το κουπί αντί να συσπειρωθεί με τους λοιπούς, ζημιωμένους από το μεταναστευτικό, δήμους. Επίσης φαίνεται ν’ απέχει από την προσφυγή της κοινότητας Μυτιληνιών στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας ΚΥΤ στη Ζερβού, αφού δεν την υποστηρίζει, σαν αυτή η κοινότητα να μην υπάρχει στο χάρτη του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Ευχόμαστε αυτό το Allou Fan Park  να μας βγει σε καλό, δεδομένου ότι ένας Μάης δε φέρνει την άνοιξη.

Έσκασε και η …αναβάθμιση του Μανωλιού μας ο οποίος εκτός από την καρέκλα ‘κονόμησε και το σκαμπό, όπως άλλωστε είχε ονειρευτεί…

Άντε και βουλευτής κι ας γλυκοκοιτάζει και ο Στάντζος την αξιωσούλα, που, όπως ακούμε, στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων μαζεύει υπογραφές από τους Βαθιώτες για το ΚΥΤ στη Ζερβού, στην πόλη, ή και κάπου αλλού ως άλλη ξεπατικωτούρα τις δημιουργικής ασάφειας του Τσίπρα που μπορεί να τον κατατάσσει στη δεξιά πλευρά, αλλά εμείς που τον ξέρουμε καλύτερα στην …όπου φυσήξει ο άνεμος!