21 Ιανουαρίου 2020

Εμπορικοί Σύλλογοι & Σύλλογοι Εστίασης - Κλείνουμε για να δώσουμε το παρών στο συλλαλητήριο



Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σάμου και Καρλοβάσου, o Σύλλογος Εστίασης Σάμου και οι Επαγγελματίες Εστίασης Καρλοβάσου στηρίζουν τις κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και καλούν όλες τις επιχειρήσεις να μείνουν κλειστές καθόλη τη διάρκεια της 22ας Ιανουαρίου.

Οι Σύλλογοι αναφέρουν:


Εδώ και χρόνια, τονίζουμε πως αυτό που ζούμε, τόσο εμείς όσο και οι πρόσφυγες –μετανάστες στο νησί μας ,είναι κάτι το εξωπραγματικό. Οι μέρες, όμως, οι εβδομάδες και οι μήνες που ακολουθούν κάθε φορά, αποδεικνύουν πως το δράμα και το αδιέξοδο δεν έχουν ταβάνι.

Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, ακόμα και αυτές που τις προηγούμενες φορές ή δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ή απλώς έκλειναν μόνο κατά τη διάρκεια αυτών, να παραμείνουν κλειστές καθόλη τη διάρκεια της 22ας Ιανουαρίου. Να δείξουν έτσι, με αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στην κοινωνία από την οποία και αυτοί με τη σειρά τους στηρίζονται.

Κλείνουμε για να δώσουμε το παρών στο συλλαλητήριο. Η Τετάρτη 22 Ιανουαρίου δεν είναι ημέρα που θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στα χωράφια μας ή να κάνουμε δουλειές του σπιτιού. Είναι ευκαιρία να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τη φωνή μας, μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές σημαίες, το Βουλευτή μας, τη Κυβέρνηση και την Ευρώπη, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον πόνο, στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη της Σάμου και κατ επέκταση ολόκληρο το νησί.

Η καθολική συμμετοχή των επαγγελματιών έχει και άλλο ένα στόχο: Να αποδείξει σε όλους όσους υποστηρίζουν πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τις επιχειρήσεις, ειδικά της πόλης της Σάμου, πως το να ωφελείται κάποιος επαγγελματίας από το μεταναστευτικό δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη να μπει λουκέτο στο Γκουαντανάμο του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όσοι επαγγελματίες υπήρχαν πριν το μεταναστευτικό, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να υπάρχουν και μετά από αυτό. Όσοι υπήρξαν με αφορμή το μεταναστευτικό, απλώς θα αφανιστούν ειδικά από τη στιγμή που δε θα έχουν σκεφτεί την επόμενη μέρα.

Το κοινό δελτίο τύπου από τους τέσσερις συλλόγους παραγωγικών φορέων του νησιού, φανερώνει την πρόθεσή μας να είμαστε πάντα, και ακόμα περισσότερο στα δύσκολα, ενωμένοι σαν μία γροθιά.