13 Ιανουαρίου 2020

Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε ξεκάθαρες κυβερνητικές προθέσεις


Σήμερα αποφασίζεται εκτός των άλλων και η μορφή των κινητοποιήσεων
Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Δήμο Χίου, συνεδριάζει στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με μοναδικό θέμα την τελεσίδικη απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο 15ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία του κυβερνητικού Βουλευτή Νότη Μηταράκη  ο οποίος στις 18:20 θα έρθει αεροπορικώς στο νησί, προκειμένου να εξηγήσει στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, τα μόνο που έχουν γίνει γνωστά είναι η πρόθεση και όχι απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «ταβάνι» στον τελικό αριθμό ατόμων που θα μένουν στη νέα δομή στα 4.000 άτομα καθώς και η πρόθεσή της να ξεκινήσει άμεσα εργασίες στο «15».

Παράλληλα ο κυβερνητικός Βουλευτής θα ζητήσει από τον Δήμο Χίου να υποδείξει νέα έκταση, με δεδομένο ότι στο «15» υπάρχουν αντιδράσεις κάτι για το οποίο έχει ήδη προϊδεάσει με δηλώσεις του.

Την ίδια ώρα πάντως, το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου έχει καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τον Δήμο Χίου τους πολίτες της Χίου ενάντια στη νέα δομή.

Νέα σύσκεψη στην περιφέρεια

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι ο Κώστας Μουτζούρης συγκαλεί νέα τηλεδιάσκεψη των φορέων των νησιών με στόχο να συζητηθεί και να αποφασιστεί το πλαίσιο των επερχόμενων κινητοποιήσεων για το μεταναστευτικό ζήτημα.

https://www.politischios.gr/