10 Ιανουαρίου 2020

Ο Κ. Μουτζούρης καλεί σύσκεψη φορέων για οργάνωση κινητοποιήσεων

Ο Περιφερειάρχης ενημερώνει την κοινή γνώμη των νησιών για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές στα τρία νησιά


Με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ενημερώνει την κοινή γνώμη των νησιών μας, μετά και τη συμμετοχή του στη διυπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό,  ότι η κυβέρνηση εμμένει στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά μας.

Ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου,  ενημερώνει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράστηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βιώνουν πέντε χρόνια τώρα τις αρνητικές συνέπειες  της μεταναστευτικής κρίσης.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.  ΆΜΕΣΗ  ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ των νησιών, ΚΑΜΙΑ νέα δομή στα νησιά μας, ΈΛΕΓΧΟΣ των ΜΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ φύλαξη των συνόρων, ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.»

Και η ανακοίνωση της Περιφέρειας κλείνει με την είδηση ότι αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου , θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια σύσκεψη φορέων υπό τον Περιφερειάρχη με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων. Είναι χρήσιμο η όποια κινητοποίηση να οργανωθεί σωστά προκειμένου το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας να φθάσει ηχηρό στην κεντρική διοίκηση πριν οριστικοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις της για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στα νησιά μας. Το πάθημα της προηγούμενης κινητοποίησης ας γίνει μάθημα για την αντίδραση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ο προσδιορισμός της αυριανής μέρας για τη σύσκεψη αυτή για το μεταναστευτικό και μάλιστα την ίδια ώρα με την κοπή της πίτας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλιακωτάκη δεν αποκλείεται να μην έχει γίνει τυχαία , αλλά ως  μια έμμεση κίνηση διαμαρτυρίας  για τους κυβερνητικούς χειρισμούς  στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού για τη Λέσβο προβλήματος.