14 Ιανουαρίου 2020

«Πόρτα» στον Μηταράκη και στην κυβέρνηση για την υπερδομή στο Αίπος


Ούτε μιά λέξη συμπάθειας και κατανόησης δεν βρήκε από το δημοτικό συμβούλιο Χίου ο βουλευτής και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, στην έκτακτη συνεδρίασή του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.

Στο σύνολό τους οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες που έλαβαν τον λόγο, τάχθηκαν κατά της δημιουργίας της υπερδομής στην περιοχή του Αίπους που προωθείται σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού.


Ομοθυμαδόν, τονίσθηκε η ανάγκη να κλείσει η ΒΙΑΛ, να προχωρήσει η αποσυμφόρηση του νησιού και να απεγκλωβισθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαβουλεύσεις αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις του 643 και 705 και απορρίπτει την διατυπωθείσα απόφαση της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί σε περιφερειακό επίπεδο και οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν κλειστές στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2020.

Επίσης, θα αναλάβει ο δήμος Χίου πρωτοβουλία για διοργάνωση το προσεχές 15ήμερο κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με την περιφέρεια και φορείς, θα επιδιώξει συνεργασία με τους δήμους των νησιών για διεθνοποίηση του θέματος, ενώ τέλος δηλώνει ότι στηρίζει την θέση του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου για την επίμαχη περιοχή του Αίπους, που δηλώνει ότι του ανήκει ιδιοκτησιακά.
https://astraparis.gr/