21 Ιανουαρίου 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                   ΣΑΜΟΣ 20-1-2020
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
                                       
                                         
                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ  μετά από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22-1-2020 απο11:00 έως 3:00μμ  με προσυγκέντρωση 11:00 στο γεφυράκι στο Βαθύ, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις κινητοποιήσεις με τα παρακάτω αιτήματα.

Εδώ και τώρα να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
Να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
Στο νησί να υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν τις αιτήσεις ασύλου, να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.
Να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους και έχει κάνει τα νησιά μας φυλακές ανθρώπων.
Οι  ΜΚΟ να φύγουν και την ευθύνη  να την έχει μόνο το κράτος.
 • Οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια να αποζημιωθούν στο ακέραιο.
    Το Δ.Σ του Συλλόγου καταγγέλλει τόσο την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και την σημερινή της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Σάμου και στο  ΕΚΑΒ που λόγω της υποστελέχωσης αδυνατεί σε πολλές περιπτώσεις να καλύψει τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού , αλλά και των χιλιάδων  προσφύγων  μεταναστών , που κρατούνται  εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Όχι μόνο δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει μέσα στο HOT – SPOT στελεχωμένο και εξοπλισμένο πολυδύναμο ιατρείο , αλλά δεν έχουν στελεχώσει το Νοσοκομείο Σάμου ούτε με ένα άτομο επιπλέον.
Θυμίζουμε ότι το 2018 δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη στο Νοσοκομείο της Σάμου , και το 2019 η Πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό δεν προέβλεπε ούτε μία πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.
Απαιτούμε:
Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου και του ΕΚΑΒ , με μόνιμο προσωπικό , όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων. 

Στάση Εργασίας  ΤΕΤΑΡΤΗ  22 ΓΕΝΑΡΗ  11-3μμ
Προσυγκέντρωση 11:00πμ στο γεφυράκι στο Βαθύ





Το Δ.Σ