25 Ιανουαρίου 2020

Καμία αναφορά ,ερώτηση ,επερώτηση ,επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή κ.λ.π από τον Βουλευτή σε διάστημα 6 μηνών




Αντί να στέλνει δελτία τύπου ο Βουλευτής Σάμου που να μας λέει ότι πήγε σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και μίλησε πιστεύοντας ότι αυτό είναι κοινοβουλευτικό έργο ....ψάξαμε στα πρακτικά της Βουλής και διαπιστώσαμε ότι μετά από 6 μήνες παρουσίας στη Βουλή δεν κατέθεσε καμιά αναφορά καμία ερώτηση καμία επίκαιρη ερώτηση καμία επερώτηση καμία επίκαιρη επερώτηση καμία αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Αν όντως πιστεύει ότι ο κοινοβουλευτικός του ρόλος είναι να παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να του επισημάνουμε ότι πολύ γρήγορα πήρε τον κατήφορο της εξόδου του από την πολιτική εκτός και εάν δεν τον ενδιαφέρει και δικαίωμα του 


Από την αναζήτηση που κάναμε δεν βρέθηκε τίποτα 

Οι αναφορές


Οι πολίτες, μεμονωμένα ή συλλογικά, μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή. Oι Boυλευτές πoυ επιθυμoύν να υιoθετήσoυν αναφoρά την πρoσυπoγράφoυν κατά την κατάθεσή της ή τo δηλώνoυν κατά την ανακoίνωσή της στη Boυλή. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εγγράφως εντός 25 ημερών στην αναφορά την οποία έχει υιοθετήσει Βουλευτής.

Οι ερωτήσεις



Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση. Οι ερωτήσεις αυτές αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως εντός 25 ημερών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις




Κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα, για θέματα που άπτονται της άμεσης επικαιρότητας, να υποβάλει γραπτές επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια αλλά και στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής στην πρώτη και τρίτη σύνθεσή του.

Οι επερωτήσεις




Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους ή ακόμη και γενίκευση της συζήτησης.

Οι επίκαιρες επερωτήσεις



Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια αλλά και στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής στην πρώτη και τρίτη σύνθεσή του. Η διαδικασία συζήτησης που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζεται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.

Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό ( Ώρα του Πρωθυπουργού)



Ο Πρωθυπουργός μία φορά την εβδομάδα απαντά σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις, που απευθύνονται στον ίδιο. Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής λαμβάνουν το λόγο ο Πρωθυπουργός και ο Βουλευτής που έχει υποβάλει την επίκαιρη ερώτηση, ο οποίος την αναπτύσσει προφορικά σε 2 λεπτάΟι περισσότερες επίκαιρες ερωτήσεις υποβάλλονται από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά και οι Βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Εάν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργού, τότε μπορεί να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός.

Οι αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων


Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να αποστείλει στη Βουλή εντός 30 ημερών τα ζητούμενα έγγραφα. Ωστόσο δεν κατατίθενται έγγραφα που αφορούν διπλωματικό, στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους ζήτημα.



Δελτίο Τύπου Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη.
Αδιαμφισβήτητα το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας, και συγκεκριμένα η Σάμος, στην οποία τα τελευταία χρόνια συρρέουν κατά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Δυστυχώς, η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η επαναδημιουργία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου αποτελεί μία σημαντική κίνηση, η οποία, σε συνδυασμό με τις συνεχείς και ουσιαστικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Νομού Σάμου, καθ. Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη, αναμένεται να δώσει λύση στο πολυετές αυτό πρόβλημα.

Η Σάμος έχει ανάγκη την ΑΜΕΣΗ αποσυμφόρηση. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν μόνο ΔΙΚΙΟ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η καθημερινότητα τους έχει καταστεί αφόρητη.

Αμετακίνητα και ξεκάθαρα ο Βουλευτής Ν. Σάμου μιλάει ανοιχτά για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, και προσπαθεί να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα η φωνή των ακριτικών νησιών, η φωνή της Σάμου.

ΜΟΝΟ το μήνα Ιανουάριο, ο Βουλευτής Ν. Σάμου μίλησε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20/01, όσο σε ΜΜΕ Πανελλήνιας Εμβέλειας. Συγκεκριμένα, στις 09/01 στην εκπομπή KONTRA24 του Kontra Channel, στις 15/01 στην Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής, στις 16/01 στην εκπομπή Απευθείας στην ΕΡΤ1, στις 21/01 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας και μεγάλης ακροαματικότητας.