22 Ιανουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Μεγάλες συγκεντρώσεις αντίδρασης για νέες δομές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο

Χιλιάδες κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος), συγκεντρώθηκαν στις σημερινές κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με αποφασιστικότητα αντιτάχθηκαν στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για νέες δομές, καλώντας παράλληλα να δώσουν λύση στην όλο και κλιμακούμενη διόγκωση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων στην επικράτειά τους, η οποία πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και γι΄αυτούς και για τους κατοίκους των νησιών.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Πέμπτη, στις 10.00, όπου εκπρόσωποι από τα νησιά, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, θα πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στα αρμόδια υπουργεία για να επιδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στα διαφαινόμενα σχέδια αλλά και στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Θα είμαστε κοντά τους οι Ομοσπονδίες Λέσβου, Χίου και η Αδελφότητα Σαμίων για να ενισχύσουμε τη φωνή τους και διεκδικούμε να είμαστε και κοντά τους στις συναντήσεις με τους υπουργούς.



Αν και δεν έχει βγει ανοιχτό και οργανωμένο κάλεσμα και για τον κόσμο, χθες ο Περιφερειάρχης κάλεσε από την τηλεόραση τους νησιώτες της Αττικής να είναι εκεί. Παράλληλα έχει γίνει γνωστό, ότι υπάρχει προγραμματισμός για αντίστοιχη συγκέντρωση με τη σημερινή στα νησιά, στις 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, για να έχει μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία, αλλά και για να δοθεί χρόνος αντίδρασης στην Κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα των νησιωτών, όπως περιγράφονται στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα που ήδη έχουν κατατεθεί και πάλι μετά τις σημερινές δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αύριο πρέπει τα Δ.Σ. των συλλόγων της Αττικής να δώσουν το παρών και σας περιμένουμε όλους εκεί...Προφανώς καλό είναι να καλέσετε και τα μέλη των συλλόγων και άλλους συντοπίτες.

Τα Δ.Σ. της ΟΛΣΑ, ΟΧΣΑ και Αδελφότητας Σαμίων