10 Δεκεμβρίου 2019

Ντουφεκιά στον αέρα η… κινητοποίηση της Τετάρτης για το προσφυγικό (βίντεο)



Μιά γιορτινή μέρα εξασφαλίζουν – ανέλπιστα – οι υπάλληλοι του δήμου Χίου και της περιφερειακής ενότητας Χίου, ομού μετά των άλλων συναδέλφων τους σε Λέσβο και Σάμο, την προσεχή Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, αφού στην δική τους αργία εξαντλείται η περίφημη κινητοποίηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, που πνίγει τα νησιά και τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Βεβαίως και για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση, αυτή η αργία δεν αποτελεί δική τους επιλογή, αλλά επεβλήθη άνωθεν, αφού δήμαρχοι και περιφερειάρχης αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσουν οι τοπικές κοινωνίες την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό, που προβλέπει κλειστές δομές – φυλακές στα νησιά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νησιώτες και τους πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων ο εγκλωβισμός γίνεται ακόμα πιο ισχυρός.



Κατά τα λοιπά, οι τοπικές κοινωνίες, όπως συνήθως εκφράζονται από τους επαγγελματικούς και λοιπούς φορείς τους, παρακολουθούν εξ αποστάσεως και αμέτοχες το θεατρικό δρώμενο. Προσώρας, ουδείς φορέας της Χίου έχει εκδηλώσει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή στην «κινητοποίηση» της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ερωτηθείς σχετικά την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, είπε ότι θα κλείσουν οι υπηρεσίες δεν θα γίνει άλλη κινητοποίηση και θα υπάρξει κλιμάκωση σε επόμενο χρόνο ανάλογα με τις εξελίξεις. Επικαλέσθηκε δε ότι οι μέρες αυτές λόγω των εορτών είναι δύσκολες για να κλείσει η αγορά και τόνισε ότι κρατούν δυνάμεις για αργότερα, για την επόμενη κινητοποίηση!

Σε ό,τι αφορά την δήλωση του βουλευτή Χίου και υφυπουργού Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη για την δημιουργία της υπερδομής στο «17» (χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού), τονισε ότι ισχύουν όσα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο και μόνον αυτά, δηλαδή η απόρριψη του εν λόγω κυβερνητικού σχεδιασμού.

https://astraparis.gr/