11 Δεκεμβρίου 2019

Παλιά ξινά σταφύλια η κινητοποίηση για το μεταναστευτικό για το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.



Ήταν αναμενόμενο να μη συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εστίασης Β.Αιγαίου στην κινητοποίηση για τη μεταναστευτική μάστιγα που καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνο τα νησιά μας, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε ότι οι επιχειρηματίες του είδους εντάσσονται, αν και ευκαιριακά, στους κερδισμένους της υπόθεσης.

  Είναι αποδεδειγμένο ότι οι μετανάστες κλέβουν και τελευταία λεηλατούν, κατασπαραζουν, σαν κάποιος να τους υποκινεί, ότι βρουν μπροστά τους αδιαφορώντας για τα δικά μας δικαιώματα.

Παρόλα αυτά υπάρχει και το έντιμο κοινό που ψωνίζει και πληρώνει,  ενώ παράλληλα όλοι αυτοί μαζί δειλά αλλά σταθερά δημιουργούν τα δικά τους καφέ-στέκια  στην πόλη, ασκώντας το δικαίωμα τους και στην καλοπέραση.

Το φαινόμενο αυτό μάλιστα κερδίζει καθημερινά έδαφος, ώστε καταστήματα που πριν λίγα χρόνια ήταν στ' αζήτητα ξαφνικά τζιραρουν, αν δεν κερδοσκοπούν, με τους ιδιοκτήτες τους, που λίγο καιρό πριν βαρούσαν μύγες, να βλέπουν στην τσέπη πολύ παραπάνω από το μεροκάματο,  αναπτύσσοντας έτσι μια νέα εμπορική, συνεπώς και κοινωνική πραγματικότητα στον τόπο μας, ο οποίος απέκτησε επιπλέον πληθυσμό 8.000 ατόμων.

 Απέκτησε ενα νέο "αγοραστικό" κοινό αμφιβόλου δυναμικής που οκ έκλεψε τον παραδίπλα, παράπλευρη απώλεια, είναι και ανταγωνιστής οπότε γιατί να κλείσω για να τον στηρίξω;.

Προφανώς με αυτό το σκεπτικό οι επιχειρηματίες μας προτίμησαν την αποχή με τη δικαιολογία ότι οι ενέργειες "κατεβάζω ρολά" είναι λίγο - πολύ μεσοβεζικες. Ωστόσο παραμένουν υπέρ σε πιο μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, για την περίπτωση της πρωτεύουσας της Σάμου, ότι σε καμία από τις κινητοποίησεις που έχουν γίνει έως τώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του κεντρικού χειρισμού για την παράνομη μετανάστευση δεν κατέβασε ρολά ο κλάδος εστίασης, ενώ ο  Σύλλογος όταν χρειάστηκε αρκέστηκε στην καταγραφή θέσεων σε μια κόλα χαρτί, αφού άλλωστε για αυτούς.."ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".

Ειδικά μετά το συμβάν κλοπής στο καφέ Ηραίο στην καρδιά της πόλης, θα περίμενε κανείς στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης ο Σύλλογος να είχε άλλη άποψη, δεδομένου ότι και στον επόμενο δεν υπάρχει κανένας να τους εμποδίσει.