25 Δεκεμβρίου 2019

Αθανασίου τα ...χώνει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα βέλη του είναι προς την κυβέρνηση



Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις για το μεταναστευτικό του Βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής  Χαράλαμπος Αθανασίου, που συνηθίζει να απαντά και να παρεμβαίνει στα όσα υποστηρίζει δημοσίως ο Γ. Μπουρνούς δήλωσε τα εξής:

«Όσοι κάνουν λόγο για νέα - πρόσθετη - μεταναστευτική δομή στη Λέσβο, δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση, που επικρατεί στο νησί. Και, βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείται να ομιλεί για τον αριθμό των δομών, όταν είναι αυτός, που μ τα επιτελικά στελέχη των ΑΝΕΛ, άνοιξε τα σύνορα. »
Η σιβυλλική αυτή δήλωση του Χ. Αεθανασίου έχει πολλούς αποδέκτες , όπως και οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί. Η αναφορά ότι όσοι μιλούν για πρόσθετη δομή στη Λέσβο δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, προφανώς και απευθύνεται ευθέως στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν  τη νέα κλειστή δομή. Και μπορεί να φαίνεται ότι τα βάζει με τον  ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Γ. Μπουρνού , αλλά οι αποδέκτες είναι ...εντός της κυβέρνησης, αφήνοντας και αιχμές για τα «επιτελικά» στελέχη των ΑΝΕΛ! Αλήθεια ποιά εννοεί και ποια ...φωτογραφίζει; Μέσα σε δυο γραμμές ο αντιπρόεδρος της Βουλής σπάει τη σιωπή του για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα , όπως το μεταναστευτικό , για το οποίο πριν μερικούς μήνες και πριν ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις νέες δομές διαβεβαίωνε την ανησυχούσα κοινή γνώμη του νησιού ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά νέα δομή στο Λέσβο. Ο κ. Αθανασίου βρέθηκε εκτεθειμένος από τις εξελίξεις και εδώ και μήνες έχει σιωπήσει για ένα θέμα , που συνεχώς βρισκόταν στην προτεραιότητα των παρεμβάσεων του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Αθανασίου ως κυβερνητικός βουλευτής δεν έχει βάλει καμιά ...πλάτη προκειμένου η τοπική κοινωνία να συναινέσει στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θέλουν νέα κλειστή δομή στο νησί. Απέχει από αυτήν την υπόθεση, τόσο καιρό και το δείχνει με τη σιωπή του και τώρα με τη σιβυλλική αυτή δήλωση, που λέει πολλά!  

https://www.emprosnet.gr/