10 Δεκεμβρίου 2019

Με ψευτοδιλήμματα εκβιάζει ο Μηταράκης για το κέντρο – φυλακή στο Αίπος



Παγιδευμένος στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης επιχειρεί να εκβιάσει σε λύση που θα συμβαδίζει με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις κλειστές υπερδομές.

Μετά την ομόφωνη απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο Χίου οποιασδήποτε σχετικής ιδέας και σχεδιασμού για το κλειστό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους, ο κ. Μηταράκης επανέρχεται και προκλητικά επιχειρεί να μεταθέσει στον δήμο Χίου και στην τοπική κοινωνία την μη εξεύρεση λύσης και ειδικότερα χώρου.


Σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Αλήθεια, το πρωί της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου 2019, ο ίδιος επιμένει αυτή τη φορά στο «17» ή στο «15» (χιλιομετρική θέση της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού). Αν όχι στην πρώτη θέση, που είναι δημοτική έκταση, αν και εφόσον αρνηθεί ο δήμος Χίου την παραχώρησή της, τότε στην δεύτερη που είναι μεν δημόσια έκταση, πλην – όμως – βρίσκεται πιο κοντά στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Φέρεται δε να θέτει στο δημοτικό συμβούλιο το εκβιαστικό δίλημμα αν θέλει το ΠΡΟΚΕΚΑ πιο κοντά στην Κιβωτό, η οποία – επισημαίνεται εδώ – έχει εκφράσει και το 2017 και πρόσφατα – πριν λίγες ημέρες – με τρόπο και φρασεολογία ξενοφοβική την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βεβαίως, ο κ. Μηταράκης απορρίπτει τους ισχυρισμούς των υπευθύνων της Κιβωτού για τους δήθεν κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά από την γειτνίαση με το κλειστό κέντρο εγκλωβισμού των προσφύγων – μεταναστών, αναφέροντας – και πολύ σωστά – ότι η ΒΙΑΛ είναι μέσα στα σπίτια του Χαλκειούς και δίπλα στα σχολεία της περιοχής.

Ο κ. Μηταράκης δίνει «λύση» ακόμα και αν η Κιβωτός επιμείνει στους ισχυρισμούς της, αφού φέρεται να έχει δηλώσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα συζητήσει μαζί τους (προφανώς με τον παπά Αντώνη Παπανικολάου) και θα βοηθήσει στην μεταφορά της δομής σε άλλο σημείο του νησιού!

Για το τελευταίο, πάντως, η συζήτηση μπορεί να πάει πολύ μακριά, αφού κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει για την δημιουργία του κλειστού κέντρου στο Αίπος ο παπά Αντώνης Παπανικολάου φέρεται αποφασισμένος να μεταφέρει την δομή εκτός Χίου.

Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο είχε κυκλοφορήσει και όταν είχε κορυφωθεί η διένεξή του με τον δήμο Χίου (ανταλλαγή εξωδίκων κ.λπ.) σε ό,τι αφορά την καταβολή του συμφωνηθέντος τιμήματος για την χρήση του χώρου του Αίπους, χωρίς ουδέποτε να το πραγματοποιήσει. Ίσως δε και αυτό φαντάζει ω το πιθανότερο και στην παρούσα περίπτωση να κάνει το ίδιο για να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση.
https://astraparis.gr/