14 Δεκεμβρίου 2019

Φιάσκο και αδράνεια οι πρώτες 100 μέρες Μουτζούρη



Από το φιάσκο της «κινητοποίησης» για το προσφυγικό και την πλήρη αδράνεια σε άλλους τομείς σημαδεύονται οι πρώτες 100 ημέρες της περιφερειακής αρχής του κ. Κώστα Μουτζούρη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Πολιτών.

Το μόνο που έχει να επιδείξει, προσθέτει, είναι η επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ, όπου και έκανε τον απολογισμό του, έργο βέβαια που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Ο κ. Μουτζούρης βέβαια δήλωσε ότι οι μέρες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για την οργάνωση των υπηρεσιών και γενικά της περιφέρειας.

Η παράταξη καταλογίζει στην περιφερειακή αρχή ότι το διάστημα αυτό:


Δεν ξεκίνησε καν η διαδικασία επεξεργασίας του επιχειρησιακού προγράμματος δράσης της ΠΒΑ που κατά νόμο αποτελεί τον καθημερινό μπούσουλα λειτουργίας τόσο των αιρετών όσο και των υπηρεσιών.
Δεν ξεκίνησαν καν οι διαδικασίες σύστασης της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης.
Δεν έφεραν συγκεκριμένη πρόταση κατανομής των πόρων του προϋπολογισμού στους επιμέρους τομείς ευθύνης της περιφέρειας.
Δεν έφερε για συζήτηση το τεχνικό πρόγραμμα μαζί με τον προϋπολογισμό της περιφέρειας, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και αποτυπώνει έστω έμμεσα την αναπτυξιακή στρατηγική της περιφερειακής αρχής.
Δεν έχει φέρει προς συζήτηση στο Π.Σ. την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ και προτάσεις για την επιτάχυνση του.
Δεν έχει φέρει προς συζήτηση στο Π.Σ. το σχέδιο του ΕΣΠΑ 2021-27, αλλά ούτε και τις μελέτες ωρίμανσης έργων που θα προταθούν κατά προτεραιότητα για χρηματοδότηση.
«Ως Συμπαράταξη Πολιτών θα συνεχίζουμε να πιέζουμε καθημερινά και με κάθε πρόσφορο μέσο την περιφερειακή αρχή, ώστε να πετύχουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες των νησιών μας: να εργαστούμε ώστε το καράβι «Βόρειο Αιγαίο» να αλλάξει πορεία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και οι «επιβάτες» του να δουν καλύτερες μέρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

https://astraparis.gr/