19 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΚΥΤ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ!



Το απόλυτο χάος δημιουργεί το ΚΥΤ Σάμου στην καρδιά του δήμου μας, μέσα στην πόλη, όπως προκύπτει από τις γραπτές δηλώσεις του δημάρχου προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο δήμαρχος στην επιστολή του παρουσιάζει με γλαφυρότητα τη δυσμενή κατάσταση και ζητά  άμεσα τη συνδρομή και οικονομική στήριξη από τους ιθύνοντες της κυβέρνησης προκειμένου να προμηθευτεί μηχανήματα, ακόμη και προσωπικό για να εκπληρώσει τις βασικές ανάγκες του τόπου, του οποίου οι υποδομές, φτάνουν - δε φτάνουν για το μόνιμο πληθυσμό.

Αν και στο προοίμιο της μακροσκελους επιστολής του μας μπέρδεψε κάπως τονίζοντας το δίκαιο αίτημα όλων για απεγκλωβισμό των ομολογουμένως ευπρόσδεκτων μεταναστών, αφού ουδείς διακόπτει τις ροές ενώ η περισυλλογή τους συνοδεύεται και απο αναμνηστικές φώτο με τους frontex της Ευρώπης, τελικά στη συνέχεια απεδείχθη ότι υποτάσσεται, "πέφτει" στα ποδιά του Υπουργού παρακαλώντας για επιχορηγήσεις με αποδέκτες τους φιλοξενούμενους στο ΚΥΤ Σάμου. Με λίγα λόγια ο δήμαρχος έναντι του μεταναστευτικού, της ανοχής της παραγκουπολης, ζητά αντισταθμιστικά οφέλη,  λες και γι' αυτο εκλέχθηκε, για το νέο του δήμο όπως μας έσκασε μετά το διαίρει και βασίλευε, στην πρωτεύουσα του οποίου πρέπει πλέον να παραδεχτούμε ότι ηττηθήκαμε αφού πληθυσμιακά κυριαρχούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. 

Όμως κανείς δε μας λέει ποιο θα 'ναι το αποτέλεσμα εάν τα παρακάλια του δημάρχου αντί για τόπο πιάσουν πάτο;
Στο κάτω, κάτω της γραφής πρέπει να ξέρουμε, είμαστε ακόμη δημότες, έτσι δεν είναι ;


Εκτός κι αν τα πάρε-δώσε είναι κανονισμένα και καθορισμένα αφού, άλλωστε, έτσι δικαιολογούνται και τα τελευταία σούρτα - φερτα διαφόρων που είναι υπέρ του δέοντος πολλά και  συχνότατα. Μάλιστα  ο δήμαρχος τους αποκαλεί πηγές πληροφόρησης του Υπουργού, με ονοματεπώνυμα σε όλους μας γνωστά. 

Το Ζεπελιν τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει; Κόβει βόλτες;