19 Σεπτεμβρίου 2019

Τυχαίο;


Έκτακτη χρηματοδότηση για τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου

Aποφάσεις για οικονομική ενίσχυση των 12 νέων δήμων που προέκυψαν με την εφαρμογή του Ν. 4600/2019, άρθρο 154, και οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την ενίσχυσή τους καθώς και επέκταση αξόνων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να υποβάλλουν αιτήσεις για νέες χρηματοδοτήσεις, έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την εφαρμογή από το νέο έτος νέου χρηματοδοτικού προγράμματος προς τους δήμους.



Στη Σάμο, με απόφαση  του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ ο δήμος ανατολικής Σάμου και με 2.000.000 ο δήμος δυτικής Σάμου.

Επιλέξιμες είναι κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση  διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.