22 Ιουλίου 2019

Νέος εκβιασμός από Τούρκο υπουργό διαμέσου των λαθρομεταναστών



Σουλεϊμάν Σοϊλού : Αν θέλουν ας δοκιμάσουμε

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δείπνο που έφαγε μαζί με πλήρωμα λιμενικού πλοίου, ανέφερε πως οι ευρωπαϊκές χώρες άφησαν μόνες τους την Τουρκία στο θέμα των λαθρομεταναστών και πρόσθεσε πως ¨Αν η Τουρκία δεν ασκήσει αυτή την δουλειά με αποφασιστικότητα οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν θα αντέξουν ούτε έξι μήνες¨.


Την ώρα που στους διαδρόμους συζητούνται σενάρια αλλαγών στην κυβέρνη, ο Σουλεϊμάν Σοϊλου που λέγεται πως είναι μεταξύ αυτών που θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντα τους, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς σχετικά με το θέμα των λαθρομεταναστών.

……….

Ο Σοϊλού είπε : ¨H Tουρκία δεν είναι μια χώρα με την οποία παίζεις. Η Τουρκία καταβάλλει μεγάλο αγώνα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης….Αυτούς που θέλουν να καταστήσουν την Τουρκία κέντρο λαθρομετανάστευσης, θα τους δώσουμε την μεγαλύτερη ποινή της ιστορίας

………

Είναι φανερό πως η Ευρώπη σε αυτό το θέμα μας άφησε μόνους. Με χάδια στην πλάτη δεν γίνεται. Αν η Τουρκία δεν ασκήσει αυτή την δουλειά με αποφασιστικότητα οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν θα αντέξουν ούτε έξι μήνες. Αν θέλουν ας δοκιμάσουμε¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/suleyman-soylu-isterlerse-deneyelim-266997