22 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλης βασιλειου σαμος

Οι Εκλογές μας έρχονται
Εμπρός βήμα ταχύ
Δήμαρχο να ψηφίσουμε
Γιατ’ είμαστε ΟΡΦΑΝΟΙ
                         ( όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Σουρής.)

Αγαπητοί Συμπολίτες, επ’ ευκαιρία των εκλογών, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας. Ο τρόπος  που ψηφίζουμε, εκ των πραγμάτων αποδεικνύετε, ότι δεν είναι ο ΣΩΣΤΌΣ. Θα πρέπει λοιπόν να βάλουμε ορισμένους Κανόνες:

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι το εκλογικό μας δικαίωμα είναι ΙΕΡΟ και έχουμε ηθική υποχρέωση να το χρησιμοποιήσουμε.  Κάθε τέσσερα χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να εκλέξουμε νέους άρχοντας, καλλίτερους από τους προηγούμενους .Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το μοναδικό δικαίωμά μας.


Η ψήφος  μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω πρέπει να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ. Αυτό σημαίνει, ότι πριν ψηφίσουμε, πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τα προγράμματα των συνδυασμών, και να καταλήξουμε σε αυτόν που κατά την γνώμη μας είναι ο καλλίτερος  για τον τόπο.
Αφού εκλέξουμε τον Συνδυασμό, πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε τους υποψηφίους  συμβούλους, και να εκλέξουμε βάσει των δυνατοτήτων αυτών, και όχι μόνο βάσει φιλίας και συγγένειας.

Ο Νομοθέτης έχει προνοήσει και δίνει δικαίωμα τριών ψήφων, ούτως ώστε να μπορείς να ψηφίσεις, τον φίλο, τον συγγενή και κάποιον τρίτον που έχει τα προσόντα. Έτσι αν ο συνδυασμός πετύχει να βγει πρώτος, θα υπάρχουν άνθρωποι να  πλαισιώσουν τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η μονοσταυρία πρέπει να αποφεύγεται, διότι αν ψηφίζουμε μόνο τον φίλο ή τον συγγενή, στερούμε τον τόπο από ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να προφέρουν.
Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουμε να είναι γνώστες των προβλημάτων.
Να είναι επιτυχημένοι στον τομέα τους.

Η εν γένει συμπεριφορά τους να είναι αποδεκτή από την κοινωνία.
Να μην υπόσχονται τα πάντα, ενώ δεν έχουν τα προσόντα να τα πραγματοποιήσουν.
Γενικά να είναι υπεύθυνοι χαρακτήρες και συνεργάσιμοι.
Συμπερασματικά, την ευθύνη για την εκλογή ενός σωστού συνδυασμού την έχουν:

Οι επικεφαλείς των συνδυασμών, οι οποίοι στο ψηφοδέλτιό τους οφείλουν να συμπεριλάβουν όχι μόνο ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ άτομα, αλλά και άτομα με ειδικές γνώσεις.
Οι πολίτες , οι οποίοι πρέπει να ψηφίσουν σωστά, σύμφωνα με τον παραπάνω ΔΕΚΑΛΟΓΟ.
Προσοχή  λοιπόν αγαπητοί φίλοι, μήπως μετά τις εκλογές γίνουμε ΚΟΨΟΧΕΡΙΔΕΣ.
Ξέρετε ο Κοψοχέρης είναι ταυτόσημος με τον Κολοτούμπα, αλλά το βλέπει μετά τις εκλογές, ενώ ο Κολοτούμπας ενεργεί πριν τις εκλογές.
Οι δύο αυτές λέξεις με την όνεια που τις χρησιμοποιούμε εμείς δεν υπάρχουν στις ξένες γλώσσες, διότι οι ξένοι σκέφτονται πριν ψηφίσουν, ενώ οι Έλληνες μετά.

ΣΑΜΟΣ ΜΑΙΟΣ 2019
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πολιτικός Μηχανικός