21 Μαρτίου 2019

ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑΧΟΥΜΕ .. ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ !!!



Διαβάζοντας την προσωπική ανοιχτή επιστολή ενός υποψήφιου αιρετού, του κ. Μανώλη Σανδαλή,  δυστυχώς βγαίνουν πολλά συμπεράσματα , άσχημα συμπεράσματα , για το τις πταίει και για το γιατί βρισκόμαστε στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα , συμπεράσματα επίσης και για τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης αλλά και του τρόπου που παίζεται το παιχνίδι των εκλογών και των χρισμάτων !!!!

   Η αλήθεια είναι πως όλοι εμείς μέσα από την "εκπαίδευση" που έχουμε πάρει, μέσα από τα μαθήματα που φρόντισαν επί δεκαετίες τα κόμματα , ΟΛΑ τα κόμματα , να μας διδάξουν .. δυστυχώς δεν είμαστε ικανοί να πάρουμε τις σωστές για το νησί μας αποφάσεις . Όταν έχουμε τις δυο κεφαλές του τόπου, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο ..
.. να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους ,
.. να ασχολούνται και απασχολούνται αποκλειστικά με τον εσωκομματική επικράτηση ,
.. να ανταγωνίζονται για τα "όμορφα" και γλυκά μάτια της εξουσίας ..
.. να εναντιώνεται ο ένας σε κάθε καλή πρόταση ή απόφαση του άλλου ...
και εμείς όλοι απλά μένουμε άβουλοι παρατηρητές και κάποιοι υποστηρικτές κιόλας ... αλήθεια με ποια ελπίδα μπορεί να ατενίζουμε το μέλλον ;
    Επίσης αλήθεια με πόσο θράσος άραγε αυτοί οι ίδιοι που διαχειρίστηκαν τα του νησιού μας με τέτοια οπτική , με τέτοια απαξίωση και εγωκεντρισμό έρχονται τώρα ο μεν ένας ως υποψήφιος στην Ευρωβουλή να μας πείσει πως εκεί θα φροντίσει για τα συμφέροντα του τόπου μας ενώ ο δε άλλος πως από την καρέκλα του Δημάρχου θα κάνει όλα όσα δεν κατάφερε να κάνει από αυτή του Αντιπεριφερειάρχη ; ..... Αλλά δυστυχώς λίγοι συμπατριώτες μας αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα , οι περισσότεροι θα τρέξουν για άλλη μια φορά να πορευτούν με την εξουσία , θα τρέξουν να στηρίξουν ως ραγιάδες τα αφεντικά τους , θα τρέξουν ως γλοιώδη ερπετά για λίγη προσοχή !!!! Δυστυχώς αυτός ο τόπος συνεχίζοντας στην ίδια πορεία , ούτε μέλλον έχει ούτε και του αξίζει τελικά να έχει ........


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
«2000 FM» ΚΑΙ «AEGAIO.BLOGSPOT.COM» κ. ΙΩΑΝΝΗ ΝΕΓΡΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ»

Αγαπητέ Φίλε Γιάννη,
Ειλικρινά και από καρδιάς λυπάμαι που αυτή την στιγμή αναγκάζομαι να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας μέσω της παρούσας Ανοικτής μου Επιστολής.
Όπως γνωρίζεις διάγω το 64ο έτος της ηλικίας μου καταγόμενος από την Δημοτική Κοινότητα Βαθέος ( Άνω Βαθύ ) και είμαι ενταγμένος τόσο από οικογενειακή παράδοση, όσο και από καθαρά προσωπική επιλογή διαχρονικά στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα αυτά τα Χρόνια δεν διεκδίκησα ποτέ για τον εαυτό μου, πάλι από καθαρά προσωπική επιλογή, κανένα απολύτως ανώτερο κομματικό τοπικό οφίτσιο , υπηρετώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνειδητά και στηρίζοντας όλες ανεξαιρέτως τις κομματικές επιλογές σε επίπεδο Νησιού διαχρονικά, αν και θα μπορούσα απόλυτα να το πράξω ορμώμενος από την όλη μέχρι σήμερα καταγεγραμμένη ανιδιοτελή και συνεπή προσφορά μου στο Κόμμα μου και η οποία έχαιρε και χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης από όλους τους Νεοδημοκράτες του Τόπου μας, αλλά απολαμβάνοντας παράλληλα και της απολύτου εκτιμήσεως του προσωπικού μου προφίλ που αυτά τα Χρόνια της Διαδρομής μου έχω δημιουργήσει, από όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.
Στην ίδια ως άνω λογική ήταν και η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση με μόνη εξαίρεσή της την οσονούπω περατούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, όταν πείστηκα από τον προγραμματική προεκλογική πρόταση του νυν δημάρχου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου και κατήλθα στον στίβο της εκλογικής αναμέτρησης εκλεγόμενος ως δεύτερος ( και με διαφορά 5 ψήφων από τον πρώτο ) στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος.
Όλα αυτά τα πέντε τελευταία αυτοδιοικητικά Χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός σκληρού, ανηλεούς και αδυσώπητου ακήρυκτου εσωκομματικού πολέμου και ο οποίος μαίνεται ακόμη μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτος μεταξύ των δύο μέχρι τούδε επιφανών αυτοδιοικητικών στελεχών της Παράταξής μου, ήτοι μεταξύ των κ.κ. Αγγελόπουλου και Κατρακάζου, που όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό από μόνο του πέρα από την φυσιολογική λύπη που προκαλούσε στους Νεοδημοκράτες του τόπου μας, είχε και έχει και ευνόητες δυσάρεστες συνέπειες αναφορικά με τον συνεκτικό της ιστό.
Και όλα αυτά ενόψει κρίσιμων εκλογών για το μέλλον του Τόπου μας και αυτής της Πατρίδας μας ακόμη που όλοι μας υπεραγαπάμε.!!!
Προσωπικά δεν θα μπω στην διαδικασία να αναζητήσω ευθύνες στο ποιος έφταιξε περισσότερο ή λιγότερο ή το ποιος είναι άμοιρος ευθυνών για την ως άνω διαμορφωθείσα δυσάρεστη και άσχημη κατάσταση , ( ο καθένας εξάλλου και σύμφωνα με την πληροφόρηση που μπορεί να έχει, έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα), αλλά θα πω τούτο που σε αυτό νομίζω ότι τόσο εσύ, όσο και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε θα συμφωνήσεις και θα συμφωνήσει απόλυτα.. «Το ταγκό για να χορευτεί χρειάζεται δύο..!!!»
Εσύ βέβαια αγαπητέ φίλε Γιάννη και για τους δικούς σου λόγους, που για μας τους τρίτους είναι ευνόητοι, έχεις επιλέξει να στηρίζεις τις επιλογές του καθόλα άξιου και δικού μου φίλου Νίκου Κατρακάζου και καλά κάνεις από την πλευρά σου.
Ειλικρινά είχα σκοπό να μην βάλω εκ νέου υποψηφιότητα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές . Η πρόθεσή μου αυτή είχε αφετηρία στο πως εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι την πολιτική δηλ. της προσφοράς μου στο Κόμμα μου από την θέση του απλού στρατιώτη και μέσω αυτού στην τοπική Κοινωνία.
Κατέρχομαι όμως στις εκλογές και προσχώρησα στις τάξεις του συνδυασμού «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» του κ. Αντώνη Σίμου γιατί :

• Διαφωνώ κάθετα με τις επιλογές του φίλου Νίκου Κατρακάζου να δώσει όπως ο ίδιος διακηρύσσει χαρακτήρα «ανεξάρτητο» στον συνδυασμό του και ειδικότερα με τον τρόπο που αυτός πραγματώνεται μέχρι και σήμερα, ύστερα μάλιστα από τις «μεταγραφές αεροδρομίου» που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτόν.

Η σύνθεση εξάλλου των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο συνδυασμών όταν αυτοί που τον απαρτίζουν έχουν κοινή ιδεολογικοπολιτική βάση, παρά όταν σε ένα συνδυασμό υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες που διαμορφώνουν και αντίστοιχες λογικές στην διαχείριση της καθημερινότητας και των προβλημάτων.
Εξάλλου η σύνθεση των απόψεων θα κριθεί σε πραγματική βάση και επί της ουσίας της, όταν θα συγκροτηθεί το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δημιουργηθεί η ανάγκη της σύγκλησης αυτών με στόχο την Διοίκηση του Δήμου, που για γίνει αυτό θα απαιτηθεί η συμπόρευση και η συνεργασία τριών τουλάχιστον Δημοτικών Παρατάξεων. Καταλαβαίνουμε όλοι το τι πρόκειται να γίνει…!!!

• Με βάση όλες τις προηγούμενες αντιθέσεις μου, ο συνδυασμός «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» του κ. Αντώνη Σίμου με καλύπτει απόλυτα σαν ενεργό Νεοδημοκράτη, καθότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη που συγκροτούν τον Συνδυασμό μας, έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινές αφετηρίες αναφορικά με το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του καθενός από εμάς.

Κοινή πεποίθηση και στόχευση εξάλλου όλων των Μελών του Συνδυασμού μας αποτελεί η εξυπηρέτηση του μεγάλου Στόχου που έχει θέσει το Κόμμα μας, αυτός δηλ. της στρατηγικής Νίκης του σε όλες τις κάλπες και σε όλες τις εκλογές, στόχος που κατά την ταπεινή μου αντίληψη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ»
Τέλος να σου γνωρίσω φίλε Γιάννη ότι ο Δήμος σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων έχει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες από όσες οι περισσότεροι νομίζουμε.
Γι’ αυτό και θεωρώ ότι το πρόγραμμα του Συνδυασμού μου για το μείζον Θέμα του Μεταναστευτικού που τόσο σκωπτικά σχολίασες με τον τίτλο «Κύριε Σίμο δεν είστε υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε και για Πρωθυπουργός» είναι απόλυτα συμβατό με τις παρεχόμενες αρμοδιότητες που δίνει τόσο ο ίδιος ο αναφερόμενος Κώδικας στους Δήμους, όσο και με το απόλυτα ρεαλιστικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το Μεταναστευτικό και με την προϋπόθεση βέβαια της επικράτησης αυτής στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, εάν είναι δυνατόν και με αυτοδυναμία, τον αγώνα της οποίας όλοι εμείς που απαρτίζουμε το Συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για αυτόν.
Σημειώνω τέλος ότι είναι η πρώτη φορά που δημόσια τοποθετούμε όλα αυτά τα Χρόνια της Ζωής μου, αλλά στο εξής δηλώνω θα επικοινωνώ τις απόψεις μου όταν εγώ θα κρίνω σκόπιμο να κάνω κάτι τέτοιο…!!
Η παρούσα κοινοποιείται και στα υπόλοιπα Τοπικά Μέσα και σε παρακαλώ για την δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα σου, τηρώντας την αντικειμενικότητα και την δεοντολογία που πρέπει να χαρακτηρίζει το λειτούργημα του δημοσιογράφου και όχι την τακτική του απόλυτου αποκλεισμού που έχεις επιβάλλει στον Συνδυασμό μας στα Μέσα που δραστηριοποίησε, σε αντίθεση με όλους τους άλλους συνδυασμούς τις θέσεις και απόψεις των οποίων συνεχώς προβάλλεις, αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως ότι «το αντίπαλος δέος» για τον δικό σου συνδυασμό είναι ο Συνδυασμός «Πορεία Ευθύνης» του Αντώνη Σίμου και στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω.

Με πραγματική φιλία και αγάπη

Μανώλης Σανδαλής

samiakianaptiksi.blogspot.com