27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ....



Ακόμα και την τελευταία στιγμή το θέμα διάσπασης ή όχι του δήμου μας παραμένει θέμα ..ταμπού , θέμα καυτό αλλά και δυστυχώς θέμα που δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους εκατέρωθεν να παίξουν τα μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά τους παιχνίδια . Παιχνίδια δυστυχώς εις βάρος του νησιού μας και φυσικά των κατοίκων του . 

Η πεπατημένη που "επιτάσσει" να προπορεύεται το παραταξιακό και κομματικό συμφέρον από αυτό του τόπου , που επιβάλλει την ύπαρξη μικροτοπικιστικών διαφορών , ανύπαρκτων και ηλίθιων κατ' εμάς , που επιβάλλει ακόμα και τα πρόσωπα , που προστατεύει τα ατομικά συμφέροντα τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά , είναι η βασική αιτία που μας έχει φέρει στην κατάντια την σημερινή 

.
 Που έχει φέρει την πατρίδα μας στο χείλος της χρεωκοπίας , του διασυρμού και δυστυχώς και της σμίκρυνση της και την δική μας περιφέρεια , αλήθεια ακόμα αναρωτιόμαστε εμείς τι σχέση έχουν τα νησιά μας με το ..Βόρειο Αιγαίο !!!! , στις θέσεις των πιο φτωχών περιοχών της Ε.Ε . Αλλά παρόλα ταύτα εμείς σήμερα συνεχίζουμε να περπατάμε πάνω σε αυτή την πεπατημένη , να στηρίζουμε τα ίδια κόμματα και πρόσωπα . Εμείς αρνούμαστε να δούμε τις αλήθειες και να αντιληφθούμε την πραγματικότητα , δεχόμαστε αμάσητα τον σανό που μας ταΐζουν και επευφημούμε εύκολα τις ρουκέτες που ο πάσα ένας "σωτήρας" πετάει χωρίς στόχο και σκοπό .

   Στο φλέγον θέμα λοιπόν και για άλλη μια φορά στο και πέντε βλέπουμε την Αυτού εξοχότης τον Δήμαρχο μας να "αντιδρά" , να ομολογεί την αναγκαιότητα διάσπασης για το καλό του νησιού , να δηλώνει την " δυναμική" του παρέμβαση την ίδια ώρα που από το σύνολο σχεδόν τον υποψηφίων δημάρχων ή δημοτικών συμβούλων δεν έχουμε ακούσει ακόμα επίσημα τίποτα , κανείς δεν έχει πάρει θέση , κανείς δεν αναλαμβάνει το υποτιθέμενο κόστος της γνώμης του ...Εμείς λοιπόν ρωτάμε ευθέως ..

.. την Αυτού εξοχότης των νυν Δήμαρχο μας , αλήθεια γιατί πάλι πίσω από τις εξελίξεις Δήμαρχε ; πως είναι δυνατόν με τόσες άκρες και προσβάσεις στα κέντρα αποφάσεων δεν αντιλήφθηκες που πάε ιτο πράγμα ; γιατί άραγε την παρέμβαση σου δεν την έκανες σε συνεργασία με τους άλλους δημάρχους που το πάλευαν τόσο διάστημα τώρα ; ... Αλήθεια πότε αποφάσισες πως είναι εις βάρος όλου του νησιού το ένα νησί ένας δήμος ; ...

.. τον υποψήφιο και επίδοξο νέο δήμαρχο και νυν Αντιπεριφερειάρχη , να μας πει την θέση του , ανοιχτά και ξάστερα . Όπως επίσης και να μας πει τόσο καιρό που λάμβανα χώρα οι διεργασίες , που τα μεγάλα νησιά πίεζαν , που ήταν στην ηγεσία της Περιφέρειας , ποια θέση πήρε για το θέμα ; .. με ποιους συναντήθηκε και πως στήριξε την πορεία των πραγμάτων ; .. ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να διοικήσει καλύτερα από τον σημερινό δήμαρχο όλο το νησί ; ... Οι επιλεγμένες παρεμβάσεις του καθόλη την διάρκεια της θητείας του δεν εξασφαλίζουν πάντως κάτι τέτοιο ...

   Καλούμε επίσης και τους εξ ανατολών "ενημερωτές" και διαμορφωτές απόψεων , όλους όσους διαπνέονται ακόμα από κόμπλεξ παλαιών εποχών δυστυχώς , αυτούς που ορμώμενοι από τα παλιά "εμφυλιακά" πάθη δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες του νησιού μας να σκεφθούν τελικά , επιτέλους για μια φορά στην ζωή τους το ..κοινό ενιαίο καλό του νησιού μας . 

Αν λοιπόν αυτοί τελικά αποφασίσουν πως η μέχρι τώρα δυο θητείες , τόσο η πρώην με τον Θάνο Δήμαρχο όσο και η νυν με τον Αγγελόπουλο κατάφεραν πραγματικά να παράξουν έργο για το νησί , να δημιουργηθούν υποδομές , να καλυφθούν οι ανάγκες ,α να πάνε το νησί λίγο πιο μπροστά .. τους ικανοποίησαν ή όχι . Αν τελικά ο ένας δήμος είναι καλό για όλους ή αν οι δυο δήμοι θα είναι προς όφελος όλων μας .  

    Ας βγάλουμε τις παρωπίδες και τις μικροαστικές και χωριάτικες απόψεις μας και ας δούμε την πραγματικότητα , τις αλήθειες .. και μετά ας αποφασίσουμε . Αυτό το λέμε εμείς που συνεχίζουμε να δηλώνουμε πως το μεγάλο πρόβλημα , το μεγάλο ζήτημα δεν , ΔΕΝ αρνητικό , είναι ο ένας ή οι δύο δήμοι αλλά τα πρόσωπα .

Αυτοί που θα στηρίξουν το έργο , θα έχουν λόγο και θα παίρνουν αποφάσεις .... αλλά από την άλλη θεωρούμε πως η διάσπαση ίσως αποβεί για το καλό του νησιού μας . Μέχρι εκεί όμως .. γιατί τουλάχιστον από την τελευταία εμπειρία , και δεύτερος δήμος να υπήρχε ήδη το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο .... η αποτυχία θα ήταν η ίδια και απαράλλαχτη !!!!!!

Αναρτήθηκε από samiaki anaptiksi