25 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (22.2.2019) ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ-ΜΟΣΤΡΑ ΘΥΜΙΑΝΩΝ




Χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Χίου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων διοργάνωσαν εκδήλωση τουριστικής προβολής της Χίου στη Σμύρνη με αφιέρωμα στο περιβόητο καρναβάλι της Μόστρας στα Θυμιανά (9-11 Μαρτίου). Παρόντες ο Πρόεδρος Tolga Gencer και πολλά μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TÜRSAB) Σμύρνης.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ.Αργυρώ Παπούλια είχε την  ευκαιρία στο σύντομο χαιρετισμό της  να αναφερθεί στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των παραγωγικών φορέων και πολιτών της Χίου, της Σμύρνης και του Τσεσμέ, όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση των Προέδρων Επιμελητηρίων Χίου Παντελή Λεγάτου και Σμύρνης Mahmut Özgener.




Να επαναλάβω τόνισε την πρότασή μου η Σμύρνη, ο Τσεσμές και η Χίος να αποτελέσουν κοινό τουριστικό πακέτο που να απευθύνεται στις ανερχόμενες διεθνείς τουριστικές αγορές.
Και ασφαλώς να επισημάνω ότι ο τουρισμός δεν παράγει μόνο πλούτο, αλλά συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των δυο γειτονικών λαών.
Είμαι βεβαία ότι Έλληνες και Τούρκοι θα επισκεφθούν και εφέτος τη Χίο, ξεκινώντας από το τριήμερο της Αποκριάς και το Καρναβάλι της Μόστρας και στη συνέχεια το Μεγάλο Σάββατο με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ρουκετοπόλεμου στον όμορφο Βροντάδο.
Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Κιτριλάκη για την πρωτοβουλία και την Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών (ΜΕΟΘ) Ερμίνα Τάμαρη για την παρουσίαση της αναβίωσης του παραδοσιακού εθίμου της Μόστρας στα Θυμιανά.