20 Οκτωβρίου 2018

To BODRUM CUP, στο λιμάνι της Σάμου σήμερα με την συμμετοχή 26 παραδοσιακών σκαφών




To BODRUM CUP, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του, αποτελεί ένα διεθνές ναυτικό φεστιβάλ αλλά και παράλληλα ιστιοπλοϊκό αγώνα με παραδοσιακά σκάφη (γκιουλέτες). Η αφετηρία είναι η Κωνσταντινούπολη και ο τερματισμός η Αλικαρνασσός με προσεγγίσεις σε Ελληνικά νησιά· φέτος θα προσεγγίσουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο. Στα σκάφη θα επιβαίνουν 220 άτομα. Στην πόλη της Σάμου και στον λιμένα Βαθέος τα 25-30 σκάφη θα έφτασαν σήμερα  ερχόμενα από τη Χίο και θα αναχωρήσουν την επόμενη.



Με χαρά αποδεχτήκαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Σάμου είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος να αναλάβουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο Λιμενικό Ταμείο, Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης) την εξυπηρέτηση και υποδοχή της διοργάνωσης που σημειωτέον πρώτη φορά προσεγγίζει το νησί μας.


Στην υποδοχή των σκαφών παραβρέθηκε  η Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής ο Πρόεδρος του Λιμενικου ΤαμείουΔημήτρης Καραγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος πρώην πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ελισαίος Μαυρατζώτης


 Θεωρούμε τόνισε ότι η προσπάθεια για την αύξηση των προσεγγίσεων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Ενότητάς μας και κατ’ επέκταση η περεταίρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία.