22 Οκτωβρίου 2018

Παριστάνουν τους υπερασπιστές της δημόσιας περιουσίας ενώ οι ίδιοι συμμετείχαν στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο, στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2016

Ραχήλ Μακρή :Δυο χρόνια μετά  θυμήθηκαν την προστασία της περιουσίας των δημοτών και την άσκηση ένδικων μέσων  τυχαίως 7 μήνες πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ενώ στο ίδιο το κείμενο του νόμου που επικαλούνται ότι θα προσφύγουν για να ακυρώσουν ρητά αναφέρεται ότι δεν έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν. 


Με Ομόφωνο Ψήφισμα του στις 05/10/18,  το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καλεί τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ, για να μην παραχωρηθούν στο Υπερταμείο ακίνητα των δήμων.

Μέσω του ψηφίσματος η ΚΕΔΕ ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ προκειμένου να μην ισχύσει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακίνητα που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους, ενώ προτείνεται  τα Δημοτικά Συμβούλια να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2018 την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πράξει ότι είναι αναγκαίο και σε επίπεδο δικαιοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Φυσικά ο απερχόμενος  πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος της περιφέρειας Αττικής μαζί με το ΔΣ της ξεχνούν ότι όλη η δημόσια περιουσία των Ελλήνων εκχωρήθηκε στο Ταμείο Σόιμπλε μετά από απαίτηση των Γερμανών  με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄) δύναμη του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)».

Δηλαδή δύναμει  νόμου του 2016. 

Ξεχνούν ότι τα δημοτικά ακίνητα δεν εμπεριέχονται στην περιουσία  που εκχωρήθηκε στο Υπερταμείο εκτός αν ανήκαν στο δημόσιο και δεν είχαν γίνει ενέργειες να διεκδικηθούν προς όφελος των πολιτών στους Δήμους κατόπιν νομικών και πολιτικών πιέσεων στις κυβερνήσεις και πριν την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ξεχνούν ότι η ΚΕΔΕ  δεν έκανε τίποτα προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία των δημοτών όπως όφειλαν 
και ότι αντί της προστασίας και της άσκησης όλων των ένδικων μέσων που τώρα θυμήθηκαν παριστανοντας τους υπερασπιστές της δημόσιας περιουσίας αυτοί συμμετείχαν στην Ελληνογερμανική  Συνέλευση  στο Ναύπλιο, στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2016, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης και φωτογραφίζονταν με τον Φούχτελ τον τοποτηρητή του 4ου τέταρτου οικονομικού ραιχ της Μέρκελ  και του Σόιμπλε που γύριζε για να εντοπίζει τα φιλέτα που ήθελαν να υφαρπάξουν  στο όνομα ενός χρέους επαχθούς και επονείδιστου. 

Δυο χρόνια μετά  θυμήθηκαν την προστασία της περιουσίας των δημοτών και την άσκηση ένδικων μέσων  τυχαίως 7 μήνες πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ενώ στο ίδιο το κείμενο του νόμου που επικαλούνται ότι θα προσφύγουν για να ακυρώσουν ρητά αναφέρεται ότι δεν έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν. 

Μετά από αυτό αναρωτιόμαστε κύριοι ή είστε άσχετοι και επομένως επικίνδυνοι ή εμπαίζετε τον ελληνικό λαό για καθαρά λόγους εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης .

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτύχατε να διασφαλίσετε την περιουσία των δημοτών.