4 Ιουλίου 2018

Ο Νότης Μαριάς μεταφέρει στην Ευρωβουλή την κραυγή διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το μεταναστευτικό.


Την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες μετέφερε μιλώντας την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς είπε τα παρακάτω: «Σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, η Κως έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ανέρχονται σε 17.293. Ταυτόχρονα τουλάχιστον 40.000 βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και αντί να έχουμε τη λειτουργία της διαδικασίας μετεγκατάστασης, η Γερμανία έχει πάρει μόνο το 1/3 όσων όφειλε να αναλάβει με τη διαδικασία μετεγκατάστασης». 
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και σαν να μη έφτανε αυτό, δεν αλλάζει το Δουβλίνο 3 και ταυτόχρονα η κυρία Μέρκελ με υπογραφή Τσίπρα αποφασίζει να στείλει με βάση διμερή συμφωνία αρκετούς πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα. Είναι μια διαδικασία απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σάμου στο χωριό Μυτιληνιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση».