19 Ιουλίου 2018

Συνάντηση Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με τον Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Ψωμά


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Ψωμά, με σκοπό να του καταθέσει προβλήματα και προτάσεις σε σχέση με τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται.

Από το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αναφέρθηκαν εκτενώς  :


Η γενικευμένη λειψανδρία σε υπηρεσίες ασφαλείας, εκτός από το ότι δημιουργεί εικόνα αποσύνθεσης της αστυνομίας, ακυρώνει για το προσωπικό κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, με συνέπειες για τον αστυνομικό στην προσωπική και οικογενειακή του γαλήνη.

Η διχοτόμηση της αστυνομίας και κυρίως στις υπηρεσίες ασφαλείας, σε προσωπικό "ελίτ" και προσωπικό "λάτζας" δημιουργεί κόστος για το σύνολο του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας .

Η μετατόπιση του κέντρου βάρους από την αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών, στην υπεράσπιση και προστασία των λίγων αξιωματούχων και εκλεκτών, αντί να αμβλυνθεί έχει το τελευταίο διάστημα οξυνθεί.

Η αποξένωση ορισμένων διοικητών υπηρεσιών από το προσωπικό που διοικούν και από το παραγόμενο αστυνομικό έργο, η αλαζονική στάση απέναντι  τους, η δημιουργία "φατριών" με ευνοούμενους και μη ευνοούμενους (πρόσφατη καταγγελία Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για Υπ/νση Ασφαλείας Πειραιά) πλήττουν την ήδη βεβαρυμμένη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αδιαφορία για την αποστολή μιας εκάστης υπηρεσίας και η χρησιμοποίηση της σε αλλότρια καθήκοντα, για την ικανοποίηση και ευχαρίστηση ορισμένων κέντρων εξουσίας, όπως επί παραδείγματι η Ο.Π.Κ.Ε, μειώνει τη δύναμη και αποτελεσματικότητα τους.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Υποστράτηγος κ . Ψωμάς   υποστήριξε ότι,

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προσωπικού που Προΐσταται, διαπιστώνει ότι υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της πολιτείας και χάριν σε αυτή την υπέρβαση διατηρείται η αστυνομία αποτελεσματική και αξιόπιστη.

Η συρρίκνωση του αριθμού των υπηρετούντων στο Σώμα, σε σχέση με τις ολοένα αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες, δημιουργούν συνέπειες για όλους τους υπηρετούντες με αποτέλεσμα η διαχείριση του να είναι προβληματική.

Η διοίκηση οφείλει να εφαρμόζει τις διατάξεις που διέπουν την εργασία των διοικούντων και να επιδεικνύεται ίση μεταχείριση προς όλους   χωρίς κανενός είδους μεροληψία και αλαζονεία.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και με τα παρεχόμενα μέσα που του διατίθενται θα εργαστεί στην κατεύθυνση της  βελτίωσης και των συνθηκών εργασίας αλλά και του παραγόμενου αστυνομικού έργου



 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O- 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ