4 Ιουλίου 2018

Χαιρετισμός του Νότη Μαριά προς τους κατοίκους των Μυτιληνιών



Αγαπητοί φίλοι πολίτες της Σάμου,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών  για ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο θέμα  όπως είναι το καυτό θέμα της παράνομης μετανάστευσης. 
Δεδομένου ότι  βρίσκομαι ολόκληρη την  εβδομάδα αυτή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σας.
Χαιρετίζω όμως την πρωτοβουλία σας και σας βεβαιώνω ότι νοιώθω την αγωνία σας, την αγωνία όλων των κατοίκων των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και αυτών της υπόλοιπης χώρας για το νέο κύμα προσφύγων και παράνομων μεταναστών που μας ετοιμάζουν οι εταίροι και δήθεν φίλοι μας. 

Οι τελευταίες αποφάσεις  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και  η απαράδεκτη  συναίνεση του Έλληνα πρωθυπουργού στις απαιτήσεις της κυρίας Μέρκελ για επιστροφή δήθεν προσφύγων από την Γερμανία στην χώρα μας,  κάνουν πλέον το κλίμα για το μεταναστευτικό ιδιαίτερα εκρηκτικό.  Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως  και για την ακρίβεια ξεσκεπάσαμε από το καλοκαίρι του 2016   ότι πρόκειται να αρχίσουν οι επιστροφές προσφύγων από κράτη μέλη της ΕΕ βάσει του καθεστώτος του  Δουβλίνου στην Ελλάδα, ξεφορτώνοντας έτσι στην Πατρίδα μας το πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν. 

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Οι Έλληνες όση καλή διάθεση και ανοχή και αν έχουμε, δεν διαθέτουμε πλέον άλλη αντοχή.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις στην  Ευρωβουλή για το θέμα ενημερώνοντας τους βουλευτές των υπολοίπων χωρών για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και γενικότερα στην χώρα μας  αλλά και αυτούς που λαμβάνουν  αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις μεταφέροντας τους με τον πλέον  επιτακτικό τρόπο  τα συναισθήματα του λαού μας.  Μόλις  χθες βράδυ με παρέμβαση μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τόνισα :
«Σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, η Κως αυτή τη στιγμή έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ανέρχονται σε 17.293. Ταυτόχρονα τουλάχιστον 40.000 βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και αντί να έχουμε τη λειτουργία της διαδικασίας μετεγκατάστασης, η Γερμανία έχει πάρει μόνο το 1/3 όσων όφειλε να αναλάβει με τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Και σαν να μη έφτανε αυτό, δεν αλλάζει το Δουβλίνο 3 και ταυτόχρονα η κυρία Μέρκελ με υπογραφή Τσίπρα αποφασίζει να στείλει με βάση διμερή συμφωνία αρκετούς πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα. Είναι μια διαδικασία απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σάμου στο χωριό Μυτιληνιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση»
Εύχομαι καλή επιτυχία στη Συνέλευση σας, καλή δύναμη και να ξέρετε πως  σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας.


Νότης Μαριάς
Ευρωβουλευτής
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ