6 Ιουλίου 2018

Ζεεχόφερ: Πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες που θα εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα


Ξεκάθαρος ότι οι πρόσφυγες που θα βρίσκονται στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία προερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα πρέπει να επιστραφούν σε Αθήνα και Ρώμη αντίστοιχα, ήταν ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας Χ. Ζεεχόφερ μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Αυστριακό καγκελάριο Σ. Κουρτς στην Βιέννη.



Συγχρόνως, ο Χ. Ζεέχοφερ ανακοίνωσε συνάντηση με τους ομολόγους του, τον Ιταλό και Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών στην επόμενη εβδομάδα με σκοπό να κλείσει η θαλάσσια οδός της Μεσογείου και οι μεταναστευτικές ροές να μειωθούν σημαντικά.

«Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Αυστρίας θα μεταφέρονται σε «τράνζιτ» κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στην Ρώμη και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ μετά τη συνάντηση του με τον Αυστριακό καγκελάριο παρόλο που η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία συμφωνία με το Βερολίνο.

Αυτή τη στιγμή μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε πως οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Ισπανία δεν είναι πολλοί. «Τρία τέταρτα των προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα είναι από την Ελλάδα και την Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι δεν θα παρθούν μέτρα εις βάρος της Αυστρίας αλλά ότι οι δύο χώρες θα δουλέψουν μαζί για να μειώσουν την δευτερογενή μετανάστευση.

Αν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν  οι τρεις χώρες θα πρέπει να σκεφτούν άλλα μέτρα που θα σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση είπε ο κ Ζεεχόφερ.

Πηγή: Καθημερινή