18 Ιουνίου 2018

"ΕΧΕΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ;"


Την ύστατη μάχη για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έδωσαν στη Βουλή φορείς από τα νησιά του Αιγαίου, ανάμεσα τους η ΟΕΒΕ και το Επιμελητήριο Χίου, χωρίς όμως να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μιας και φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη από 1η Ιουλίου να προχωρήσει στην αύξηση 24% του ΦΠΑ.


Όπως λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου Β.Παπάς έγινε προσπάθεια ώστε να κατατεθεί τροπολογία για την διατήρηση των συντελεστών χωρίς όμως αποτέλεσμα ενώ σχεδόν αραιωτική προς το αίτημα των φορέων ηταν η στάση υπουργών της Κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τον κ Παπά,  ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κ Σταθάκης δήλωσε «ξεχάστε τον ΦΠΑ, πάμε σε άλλο θέμα» ενώ ο αναπλ. Υπουργός Υγείας απάντησε «εχετε Νοσοκομείο, τι θέλετε τον μειωμένο ΦΠΑ». Ανάλογη ήταν η στάση που 3κράτησε και ο Ειδικός Σύμβουλος του κ. Τσαλακωτού, απαντώντας  ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την έξοδο από τα μνημόνια, επαναφέροντας στους θεσμούς το θέμα του ΦΠΑ.

Δεδομένης της συγκεκριμένης στάσης η Ομποσπονδία καλεί τους νησιώτες Βουλευτές να πάρουν θέση και να παρέμβουν εστώ και τώρα ώστε να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές.
tvpatrida.