30 Ιουνίου 2018

Το ισοδύναμο του Μιχαήλ έδωσε τη λύση στον Αλέξη με την κόκκινη γραβάτα.


Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε Ελληνικά νησιά που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες

Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες, (τους δεύτερους τους ψάχνουμε με το κιάλι), όπως ακριβώς εζήτησαν οι Δήμαρχοί μας, όπως ακριβώς αυτοί οι κύριοι έπαιξαν, προφανώς με non paper διακανονισμούς το κεκτημένο μας σε μια ζαριά. 
Διαβασμένος και με τη συναίνεση των Δημάρχων των πέντε Ελληνικών νησιών μεταξύ αυτών και της Σάμου, ο κ. Τσίπρας έδειξε τη συμπόνια του στη Μέρκελ και ως άλλος πυροσβέστης, αφού έχουν πάρει φωτιά στα συγ-κυβερνητικά μπατζάκια της, την παρηγόρησε και την καθησύχασε με την υπόσχεση ότι το πρόβλημα και το βάρος της ΕΕ για το μεταναστευτικό, θα το αναλάβει εκείνος για να το επωμιστεί η χώρα μας, τα νησιά μας.

Η μόλις πριν λίγων ημερών επιστολή του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής προς το ΓΕΕΘΑ για παραχώρηση του στρατοπέδου εντός του οικισμού Μυτιληνιών του Δήμου Σάμου, ήρθε ως προάγγελος στο προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της συνόδου των 28. 

Με μια προσεκτικότερη ανάγνωση της επιστολής προκύπτουν ασάφειες και αοριστίες.

Στην πρώτη παράγραφο αναγράφεται η φράση «νέοι χώροι», σα να αναφέρεται σε άνω του ενός χώρου; Και δε νέου χώρου;
 Στη δεύτερη παράγραφο ναι μεν, αρχικά, συγκεκριμενοποιείται το αίτημα με τη λέξη μετεγκατάσταση, όμως δε τίθεται χρονικός προσδιορισμός για το άμεσο της μετεγκατάστασης.
 Η επιστολή κλείνει με τη φράση για την υποδοχή και όχι για τη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, δηλαδή σα να πρόκειται να υποδεχθεί νέους και όχι να μεταφέρει τους υπάρχοντες;.
Ακόμη να πάρουν θέση οι εμπλεκόμενοι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του παλιού πεδίου βολής, νυν ΚΥΤ Σάμου.

Πάντως η αεροφωτογραφία του 1945 δείχνει ότι η συγκεκριμένη έκταση του ΚΥΤ Σάμου περιλάμβανε και το νεκροταφείο της πόλης, δηλαδή εκείνη την εποχή το νεκροταφείο εκτείνονταν πέραν του σημερινού χώρου του, ως ενιαία ιδιοκτησία με το 

παλιό πεδίο βολής. Με γυμνό μάτι διακρίνεται ότι το 1945 υφίστατο η λειτουργία του νεκροταφείου. 

Πότε όμως η ιδιοκτησία άλλαξε χρήση από ποιον, ή ποιους και γιατί; Τελικά σε ποιον ανήκει η έκταση του παλιού πεδίο βολής, σημερινού ΚΥΤ; Ή ακόμη καλύτερα ποιος κατέτμησε και εν συνεχεία μεταβίβασε, (αν μεταβίβασε),  αυτή την ενιαία ιδιοκτησία; 

Γιατί άραγε ο Βίτσας δήλωσε στην επιστολή του προς το Δήμο ότι μετά τη μετεγκατάσταση θα δοθεί όλη η έκταση του παλιού πεδίου βολής - ΚΥΤ στο Δήμο προς κατά το δοκούν χρήση. Τελικά μήπως ήθελε να πει ότι θα του την επιστρέψει; 
Σε κάθε περίπτωση, συμβόλαια υπάρχουν για τα στρατιωτικά ακίνητα στο νησί μας ή μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;