13 Μαρτίου 2018

Ο Νότης Μαριάς ζητά στην Ευρωβουλή τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας καθώς η Άγκυρα χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές



Τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας και των άλλων χωρών που χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας πρόσφατα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με αφορμή τη συζήτηση για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας.


Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η μείωση των πηγών εσόδων των τζιχαντιστών θα γίνει βεβαίως όταν μπει στο στόχαστρο η χρηματοδότηση η δική τους και φυσικά η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και αυτό για να γίνει φυσικά πρέπει να ελέγξουμε τις χώρες οι οποίες στήριξαν τους τζιχαντιστές και το ξέρουμε. Είναι η Σαουδική Αραβία, είναι το Κατάρ και είναι η Τουρκία. Η Τουρκία η οποία έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων στηρίζοντας τους ίδιους τους τζιχαντιστές. Επομένως εκεί πρέπει να στραφούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους για να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία αυτών οι οποίοι στην Τουρκία και στις άλλες χώρες πραγματικά λειτουργούν υπέρ των τζιχαντιστών. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον πρέπει να ελέγξει κανείς και τα τεράστια ποσά, το ξέπλυμα χρήματος που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Πολλές αραβικές χώρες στηρίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες με στόχο την παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση των φτωχών μουσουλμανικών πληθυσμών».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους τζιχαντιστές».