23 Οκτωβρίου 2017

Ακύρωση των κρουαζιέρων της στην Τουρκία και αντικατάσταση τους με επισκέψεις σε ελληνικά νησιά αποφάσισε η Royal Caribbean


Την ακύρωση όλων των κρουαζιέρων της στην Τουρκία και την αντικατάσταση τους με επισκέψεις προς ελληνικά νησιά αποφάσισε για την φετινή σεζόν η αμερικάνικη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Royal Caribbean International.

Ειδικότερα, η Royal Caribbean αντικατέστησε τα προγραμματισμένα της δρομολόγια προς την Έφεσο (Κουσάντασι) με επισκέψεις στη Ρόδο ή στη Μύκονο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της σε ναυτιλιακά sites.


Η απόφαση σχετίζεται με την “τρέχουσα αστάθεια του κράτους της Τουρκίας”. “Η διαδικασία λήψης αποφάσεων θα καθοδηγείται πάντα από την ανησυχία μας για την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματός μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία κρουαζιέρας δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την μεταβαλλόμενη κατάσταση στην Τουρκία και “θα συνεχίσει να ελπίζει ότι θα επιστρέψουμε σε αυτό το δημοφιλές λιμάνι διέλευσης».

Τα ζητήματα τρομοκρατίας και αστάθειας, καθώς και μια πρόσφατη διπλωματική διαμάχη, οδήγησαν σε απότομη πτώση των ταξιδιών στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαντικές γραμμές κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της Royal Caribbean, άρχισαν να ακυρώνουν κρουαζιέρες τους στη χώρα στα τέλη του 2016 μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που είχε προηγηθεί τον Ιούλιο.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν την έκδοση βίζας η μια στην άλλη εξαιτίας μιας διπλωματικής διαμάχης που προέκυψε από τη σύλληψη ενός εργαζόμενου του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. Οι τούρκικες αρχές συνέλαβαν τον υπάλληλο, υποστηρίζοντας ότι είχε συνδέσμους με τον ιεροκήρυκα Fethullah Gulen που κατοικεί στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

e-nautilia.gr