18 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


Ο Εκδοτικός οίκος ΛΕΙΜΩΝ και η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, παρουσίασαν τον διεθνούς φήμης καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεθνολόγο, Γεωπολιτικό και ειδικό σε Γεωπολιτικές Αναλύσεις της Μέσης Ανατολής ,Τουρκίας, και όχι μόνο, σε μια πολιτιστική εκδήλωση, που έγινε  στις 05-07-2017 στην Αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Σάμου.
Κατά την πολιτιστική αυτή εκδήλωση ο Κος Μάζης ανέπτυξε, με απλό και παραστατικό τρόπο, όλα τα παιχνίδια που παίζονται στην σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, σε συνδυασμό με τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και μας παρουσίασε το νέο του βιβλίο.

Το ακροατήριο παρακολούθησε την ομιλία του με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον, θέτοντας στο τέλος αρκετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Ο Κος ΜΑΖΗΣ έμεινε κατενθουσιασμένος από την εδώ φιλοξενία του και από την υψηλή στάθμη του ακροατηρίου του και μας υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα έρθει για διακοπές να γνωρίσει καλλίτερα το Νησί μας, οπότε και εμείς ελπίζουμε σε μια δεύτερη ομιλία του.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλη αυτή την καλή εικόνα, την αμαύρωσε η παντελής απουσία της Δημοτικής Αρχής, πράγμα το οποίο επισήμανε και ο Κος Μάζης.
Κύριε <<Δήμαρχε>> ακόμη δεν έχετε καταλάβει:
1. Ότι εκπροσωπείτε ΟΛΟ το Νησί της Σάμου και όχι ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ; 
2. Ότι η μη παρουσία σας, ή η εκπροσώπησή σας από ένα τουλάχιστον Αντιδήμαρχο, στην παρουσία μιας διεθνούς προσωπικότητας, ΕΚΘΕΤΕΙ ολόκληρο το Νησί;
3. Ότι, όχι μόνο δεν προσφέρεται τίποτα στην Σάμο, αλλά ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ  ότι καλό προσφέρουν κάποιοι άλλοι;
4. Ότι μπροστά στο συμφέρον της Σάμου υποχωρούν οι προσωπικές διαφορές και ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ;
5. Ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε, ότι την πολιτιστική πρωτεύουσα την θέλατε μόνο και μόνο, για προσωπική σας προβολή; Καμία σχέση δεν έχετε Κε Δήμαρχε με τα πολιτιστικά δρώμενα και αυτό αποδεικνύετε περιτράνως όχι μόνο από την πρόσφατη απουσία σας, αλλά και από πολλές άλλες, όπως η Διημερίδα για το ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ που έγινε  το 2016 και μάλιστα στην αίθουσα του Δήμου και στην έναρξη του πρόσφατου τουρνουά μπάσκετ παγκορασίδων……..
Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Αντιδήμαρχοι, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, επί τέλους ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ αυτόν τον τόπο και μην τον ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. Η ΣΑΜΟΣ πεθαίνει και εσείς περί άλλων τυρβάζετε.  Καληνύχτα σας.
ΣΑΜΟΣ 10-07-2017
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ