13 Ιουλίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


        Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι
Η κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ   τα νέα βάρβαρα μέτρα που ψήφισε στα πλαίσιο του 4ου μνημονίου  (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.
Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.


Με τη νέα συμφωνία, ψήφισε νόμο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, των SUPER MARKETS και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.
Βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι  ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμβάλλει  στην  ανάπτυξη  της οικονομίας, στα έσοδα κυρίως από τον τουρισμό.  Πρόκειται για έσοδα που γεμίζουν τα σεντούκια των πλουσίων ενώ  οι εμποροϋπάλληλοι  δουλεύουν με άδεια τσέπη,  χωρίς δικαιώματα και τις Κυριακές και οι αυτοαπασχολούμενοι με άδεια ταμεία  βουλιάζουμε στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές.
 Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι  των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων.  Αυτή η ανάπτυξη επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με συνεχή μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.
                                           ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
                                  ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
   Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους ,τους μικροεπαγγελματίες μικρούς εμπόρους ,τους αυτοαπασχολουμενους, δηλαδη τους ανθρώπους του μόχθου.  Είναι μέρα ξεκούρασης  που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, γι΄ αυτό και αποτελεί  ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια  στους νόμους και τις κυβερνήσεις που  επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της.    
Δυναμώνουμε τη  συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων ,τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους  που παλεύουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα .
Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ  , αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοι τους στο εργατικό κίνημα ,η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος .
  Δυναμώνουμε τον αγώνα,  την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων
Παλεύουμε από κοινού  εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε  :
Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Την Κυριακή 16 Ιουλίου δίνουμε δυναμική απάντηση!
Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά ,να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!