3 Ιουλίου 2017

Πολλά ερωτηματικά για την χθεσινή φωτιά που έβαλαν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου



Άμα μπορούν και κάνουν αυτά οι κρατούμενοι μέσα στο κτήριο της 
αστυνομίας σκέψου τι μπορούν να κάνουν έξω 

η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.



Στον χώρο των κρατουμένων υπήρχαν δεκάδες κουβέρτες και τα κρατητήρια είναι για να φιλοξενούν 13-15 άτομα χθες ήταν 36 και άλλες φορές έχουν ανέλθει και στους 50 ίσως και παραοπάνω...σήμερα Δευτέρα αναμένονταν άλλοι 17 από την ΚΩ.
Εντύπωση προκάλεσε η μη λειτουργία γενήτριας για τα βασικά ....έξοδος κινδύνου και υπολογιστές που έχει η αστυνομία και το ερώτημα που είναι στο στόμα όλων είναι το εξής:το σύστημα καμερών που εχει η αστυνομία δεν <<βλέπει >>τι συμβαίνει μέσα στα κρατητήρια;γιατί από ΄όσο ξέρουμε κάμερες στα 3 δωμάτια ,στην τουαλέττα και στον προθάλαμο υπάρχουν εκτός του διαδρόμου
Ως πιθανό τέλος σενάριο ακούγεται ότι η χθεσινή φωτιά μπορεί  να ήταν και υποκινούμενη για να επισπευθεί η κατασκευή και λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου....
Μέσα στα κρατητήρια χθες ήταν 36 άτομα κανείς δεν αντελήφθηκε αυτόν που έβαλε την φωτιά;

Τέλος οι κρατούμενοι μετά το συμβάν   μεταφέρθηκαν για φύλαξη στο Λιμεναρχείο της Σάμου
Να σημειωθεί ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η άφιξη της αντιστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη


Ολοι το περίμεναν ότι θα συμβεί αυτό με την φωτιά που ξέσπασε στην αστυνομική διεύθυνση Σάμου ...εδώ και καιρό είχαν ειδοποιηθεί άπαντες ότι οι κρατούμενοι μέσα στα κρατητήρια ήταν αρκετοί ...κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον από την Κυβέρνηση το γεγονός και μόνο που η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου δεν έχει διαυθυντή λέει πολλά.

Έχουμε πει ότι οι Αστυνομικοί υπάλληλοι της Σάμου όπως και οι λιμενικοί υπερβάλλουν αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ο νους του Υπουργείου δημόσιας τάξης είναι αλλού.
Αλήθεια αύριο τι θα έρθει να κάνει στην Σάμο η στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ...καλύτερα αντί να έρθει ας διορίσει κανένα διευθυντή όλα τα άλλα είναι κοροϊδία και στα μάτια των πολιτών αλλά και των αστυνομικών υπαλλήλων...όταν σε ένα κτίριο που φυλάσσεται έτσι παραλίγο να γίνει στάχτη αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί με το προαναχωρησιακό κέντρο την φυλακή που αποφάσισε η Κυβέρνηση να φτιάξει στη Σάμο.

Για άλλη μια φορά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών στη Σάμου απέτρεψαν τα χειρότερα
Δυο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου ό ένας στα πόδια αυτός που προσπάθησε να βάλει την φωτιά ανάβοντας κουβέρτες και στρώματα και άλλος  με αναπνευστικά προβλήματα ...το ασθενοφόρο αφού μετέφερε τους παραπάνω στο νοσοκομείο επέστρεψε και παράλαβε και έναν αστυνομικό υπάλληλο με αναπνευστικά προβλήματα και αυτός


Φωτιά σε κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. - Πέντε αστυνομικοί και τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου λίγο μετά τις 21:30 εχτές το βράδυ  όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε ένα δωμάτιο των κρατητηρίων.

Άμεσα έσπευσαν δυναμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  όπου  αρχικά περιόρισαν τη φωτιά και στην συνέχεια την έσβησαν. Ωστόσο για λόγους ασφαλείας το κτίριο εκκενώθηκε .

Λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει  από το χώρο τους κρατούμενους που  στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες, ενώ χρειάστηκε τρία άτομα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο κυρίως  με αναπνευστικά προβλήματα . Λίγη ώρα αργότερα και πέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο  με ίδια συμπτώματα λόγω των αναθυμιάσεων που προκάλεσε   η  καύσιμη ύλη.

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά αλλά και για λόγους ασφαλείας   οι υπόλοιποι κρατούμενοι μεταφέρθηκανσε χώρο του Λιμεναρχείου .

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.