27 Ιουλίου 2017

Συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα-Λιμενικά ταμεία και αξιοποίηση ακινήτων στην ατζέντα


Την Τετάρτη 26 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κο. Σάββα Διακοσταματίου, συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την καλύτερη λειτουργία, αξιοποίηση και αναπτυξιακή προοπτική των λιμενικών ταμείων, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Υπουργού κου. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κου. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων του Υπουργείου, καθώς και των προέδρων ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

Ο δήμαρχος υποστήριξε την πολιτική της διατήρησης του μοντέλου της διαδημοτικής συνεργασίας, ωστόσο τόνισε ότι απαιτείται απλούστευση των διαδικασιών για διαγωνισμούς και προμήθειες, καθώς και πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού για σύνταξη μελετών και τον αποτελεσματικό έλεγχο των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Ο κος. Χατζηδιάκος ζήτησε να διαχωριστεί καταστατικά η θέση των νησιωτικών περιοχών από τις ηπειρωτικές που έχουν λιμάνια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δήμοι μπορούν και πρέπει να διαχειρίζονται τα λιμάνια και τις χερσαίες λιμενικές ζώνες, πάντα μέσα από διαδημοτική συνεργασία.
Ο κος. Χατζηδιάκος και ο κος. Διακοσταματίου μετέπειτα συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και στελέχη της ΕΤΑΔ για θέματα σχετικά με μεγάλους διαγωνισμούς ακινήτων που αφορούν στο Δήμο Ρόδου.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου μετά τη συνάντηση, μετέβη στη Βουλή για να είναι παρών στη ψήφιση του νομοσχεδίου που περιέχει σημαντικές ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ, ιδιαιτέρως για εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ, καθώς και του μεγάλου θέματος της διαγραφής των οφειλών που προέρχονται από το ΔΗΦΟΔΩ.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συμμετείχαν ακόμη, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών ενημέρωσε για τις ρυθμίσεις που ψηφίζονται για την αναχρηματοδότηση των δανείων Δήμων και ΔΕΥΑ με σημαντικά ευνοϊκότερους όρους, καθώς και τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ηλεκτροφωτισμού με λάμπες οικονομίες (led). Για τα θέματα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου έχει ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις.
Το απόγευμα (Τετάρτη) ο Δήμαρχος θα υπογράψει το συμβόλαιο με την Εθνική Τράπεζα και την κατασκευαστή εταιρεία «ΚΑΟΥΣΗΣ» για την απόκτηση των πέντε νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων μάρκας Mercedes-Benz με τη μέθοδο του leasing. Πηγή:www.dimokratiki.gr