7 Ιουλίου 2017

Τουριστική προβολή Χίου, Λέσβου και Σάμου στην ΤουρκίαΣυνεχίζονται μέσα στον Ιούλιο τα δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης, που  οργανώνει και υλοποιεί ο ΕΟΤ, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, με στόχο την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και την ενίσχυση της ροής των Τούρκων τουριστών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ενέκρινε εισηγήσεις για την δαπάνη υλοποίησης τριών επιπλέον δημοσιογραφικών  ταξιδιών, εκπροσώπων μεγάλων ΜΜΕ της γειτονικής χώρα, που οργανώθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα:

• Τη Λέσβο και την Χίο θα επισκεφτεί (12-19/7/7)  τριμελές συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Habertϋrk για λογαριασμό  της τουριστικής εκπομπής Airport, που είναι από τις  πιο δημοφιλείς εκπομπές της Τουρκίας.

• Τη Σάμο θα επισκευτούν (15-18.7.2017) δύο δημοσιογράφοι της γνωστής εφημερίδα SABAH , η οποία έχει κυκλοφορία 301.000 φύλλα ημερησίως. Η μία εκ των δύο δημοσιογράφων είναι και παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι A HABER, στο οποίο επίσης αναμένεται σχετική προβολή του νησιού.

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ενίσχυση της τουριστικής  ροής  στα τρία – δημοφιλή για τους Τούρκους τουρίστες – ελληνικά νησιά, μέσα στο φετινό καλοκαίρι.