3 Ιουλίου 2017

Απαντήσεις ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου



Eπιστολή προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου, στην οποία εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με την πιθανή συγχώνευση του σχολείου με το 2ο δημοτικό, λόγω των εργασιών που θα εκτελεστούν, καθώς και για την ένταξη παιδιών μεταναστών στη σχολική μονάδα τη νέα σχολική χρονιά.

Η επιστολή αναφέρει:


"Με τη λήξη του σχολικού έτους 2016-17, λαμβάνουμε την ευκαιρία να σας συγχαρούμε για την εξαιρετική οργάνωση και πετυχημένη διαχείριση στα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αυτού. Ομοίως να σας ευχαριστήσουμε για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρετε στα παιδιά μας.

Ακολούθως , με δεδομένο το κλείσιμο του 2ου Δημ. Σχολείου για εργασίες στο επόμενο σχολικό έτος, θέλουμε να σας εκφράσουμε κάποιους προβληματισμούς μας. Κυκλοφορούν αρκετές φήμες και ένα πιθανό σενάριο είναι η συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικού με επακόλουθο αυτού να δημιουργηθούν προβλήματα που κλονίζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό και συμβάλλουν στην κόπωση των παιδιών (π.χ. εναλλάξ ανά εβδομάδα μάθημα, πρωί- απόγευμα και παύση του Ολοημέρου..). Άλλες φήμες λένε ότι το 1ο και το 2ο Δημοτικό επελέγησαν για να δεχθούν τέκνα μεταναστών στις τάξεις όχι άλλες ώρες, αλλά μαζί με τα άλλα παιδιά, καθώς έγιναν οι σχετικές αιτήσεις .

Συνεπεία όλων αυτών και με δεδομένη την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιβάλλουμε για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση από αναρμόδιους, ζητάμε να μας απαντήσετε-τοποθετηθείτε στα κάτωθι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονέων:

1. Τί ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα σχετικά με τη στέγαση του 2ου Δημ. Σχολείου; Έχει αποφασισθεί κάτι; Γιατί ακούγεται ότι υπάρχει έλλειψη κοντέινερς, ενώ ο χώρος έχει βρεθεί.

2. Όντως στο επόμενο σχολικό έτος το 1ο και το 2ο Δημοτικό θα δεχθούν τέκνα μεταναστών; Αν ναι , έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πάσης φύσεως; Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι ανησυχίες και οι προτάσεις των γονέων, όπως αυτές διατυπώθηκαν γραπτώς; Να γνωρίζετε ότι κανείς από τους γονείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών του σύγχρονου κόσμου, σε συνάρτηση πάντα με την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Προς επίρρωση όλων αυτών επισυνάπτουμε την ανοικτή επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Σάμου από 18-11-2016".
ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ