23 Ιουνίου 2017

Από την Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε

Σχετικά με την σύλληψη εργαζομένου στην Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ

Αναρτήσαμε πριν δυο μέρες σχετική  είδηση που αφορούσε την σύλληψη που έγινε από τις αστυνομικές αρχές της Σάμου σε  πολίτη που όπως γράψαμε εργαζόταν στη Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ...το περίεργο είναι ότι με την επιστολή αυτή  που λάβαμε  στην ουσία επιβεβαιώνουν την πληροφορία που αναρτήθηκε περί εμπλοκής εργαζομένου στην ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και στο τέλος  μας ζητάει να αποσύρουμε την αναφορά στο όνομα της οργάνωσης

Δεν αποσύρουμε καμιά ανάρτηση διότι άλλο η ατομική ευθύνη του καθενός και άλλο η συλλογική ευθύνη, τα όσα πράγματι γράψαμε για το γεγονός στηρίχθηκαν σε πληροφορίες και που επιβεβαιώθηκαν από σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας .......το σύνολο της οργάνωσης φυσικά και δεν έχει καμιά ευθύνη για την εμπλοκή του εργαζομένου στη Μ.Κ.Ο ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ στις αναφερόμενες πράξεις
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από την Μ.Κ.ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε



Αγαπητέ κύριε Νέγρη, καλησπέρα.

Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους της Οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμά σας το οποίο αναφέρεται το όνομα της οργάνωσης.

Σχετικά με την υπόθεση αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:

1: Το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν Υπεύθυνος της λειτουργίας της δομής, αλλά ένα απλό μέλος του προσωπικού.

2: Η ΜΕΤΑδραση προσπαθεί να διασφαλίζει με κάθε νόμιμο μέσο την καταλληλότητα των υπαλλήλων της.
 Πριν την πρόσληψη του συγκεκριμένου ατόμου, ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες αξιολόγησης και κατατέθηκε στην Οργάνωση βεβαίωση του λευκού ποινικού μητρώου του. Επιπλέον, το εν λόγω άτομο διέθετε προηγούμενη εμπειρία ως εκπαιδευτικός σε σχολείο.

3: Καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας του με τη Οργάνωση, υπήρξε τυπικός στην συμπεριφορά του, τόσο απέναντι στα παιδιά, όσο και στους συναδέλφους του, χωρίς ποτέ να δώσει το παραμικρό δείγμα παραβατικής συμπεριφοράς, ενώ λάμβανε θετική αξιολόγηση κατά τις τακτικές διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού.

4: Κατά τη διάρκεια του αδικήματος, ο εν λόγω υπάλληλος ενεργούσε στον προσωπικό του χρόνο, χωρίς να φέρει διακριτικά της Οργάνωσης.

5: Η ΜΕΤΑδραση, σύμφωνα με τους κανονισμούς εργασίας και λειτουργίας των δομών της, έχει σταθερή θέση ενάντια στην διάπραξη παρανόμων πράξεων αλλά και, συγκεκριμένα, ενάντια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ως εκ τούτου, ο εν λόγω υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη δομή φιλοξενίας και η συνεργασία με την Οργάνωση έχει διακοπεί.

Μετά από την παραπάνω ενημέρωση, σας παρακαλούμε θερμά όπως αποσύρετε την αναφορά στο όνομα της Οργάνωσης από την δημοσίευσή σας.

Με εκτίμηση
--
Μαρη-Λώρα Καποδίστρια
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσιότητας

Inline image 1