29 Ιουνίου 2017

Κραυγή αγωνίας της τουριστικής βιομηχανίας για την απεργία της ΠΟΕ–ΟΤΑ


Ύστατη έκκληση κάνουν όλοι οι παράγοντες ου τουρισμού για την ανάγκη να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας vis a vis την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και της εικόνας που παρουσιάζουν οι προορισμοί.

«Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας, όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος.


 «Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας. Έστω και τώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση, αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας» καταλήγει. Χτες στο φόντο παρουσίασης των διαδικασιών πιστοποιήσεων για τα boutique ξενοδοχεία ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης επισήμανε τους κινδύνους για την πορεία του τουρισμού από την συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους όλης της χώρας κάνοντας έκκληση για επίδειξη στάση υπευθυνότητας από όλες τις πλευρές σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.