25 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η αφιερωμένη στην «Ειρήνη και την αλληλεγγύη» στις 23 Ιουνίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα.   Τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, έγραψαν και ζωγράφισαν και φέτος για την Ειρήνη. Το θέμα ήταν το  ποίημα «Να σκέφτεσαι τους άλλους» του Μαχμούτ Νταρουίς, ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους άραβες ποιητές.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Αποφάσισαν, και με κέφι και προσπάθεια τα κατάφεραν να δημιουργηθεί ένα βιντεάκι, μέσα στο οποίο κυριαρχούν εκείνα και τα έργα τους, αλλά και η αγάπη για τον Παγώνδα και το Ηραίον.Το Βίντεο και οι ζωγραφιές παραδόθηκαν στην Επιτροπή Ειρήνης και εντάχθηκαν στην εκδήλωσή της στις 19 Μαΐου στο Βαθύ.
     Εκείνα όμως θέλησαν να δείξουν τη δουλειά τους στο Χωριό.
Έτσι όσοι παραβρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες, μικρών και μεγάλων από όλη αυτή τη δουλειά.


Εμπειρίες πολύ συγκινητικές, αλλά και όλες γεμάτες από παιδικές ευχές για την διαφύλαξη της Ειρήνης, που είναι συγχρόνως χρέος για όλους εμάς τους μεγάλους.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η Πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη κ. Ρούλα Στεφανάκη- Μαυρατζώτη.
Ακολούθησε η προβολή του Βίντεο, γεμάτο από παιδική απλότητα και ειλικρίνεια παρουσιαστών και παρουσιαζομένων.

 

Η πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέα

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                                Ευαγγελία Αξιώτου