26 Ιουνίου 2017

3o Φεστιβάλ Χορων Χίου


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού ,της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δήμου Χίου το 3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας»

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού , της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου και του Δήμου Χίου τέθηκε το "3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας" που θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Χίου 6 και 7 Σεπτέμβρη 2017 από Πολιτιστικό Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ».





Το φεστιβάλ που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά με την αιγίδα και την συχρηματοδότηση της Περιφερειακή Ενότητας Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη Χιώτικη μεγάλη γιορτή.



Εκτός από τις παραστάσεις το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδρομές, ξεναγήσεις, σεμινάρια τοπικών χορών, μπάνια και χαλάρωση στις δαντελωτές παραλίες και παραδοσιακά γλέντια στους γραφικούς οικισμούς της Χίου.

Το Φεστιβάλ Χορού αφιερωμένο στην διαδικασία παραγωγής της Μαστίχας, είναι ''διαδραστικό ''  Έχει διοργανώσει δράσεις μόνο για τους συμμετέχοντες του 3ου Φεστιβάλ που σαν απλή επισκέπτες σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να δούν. Ξεκινάει με μια εντυπωσιακή παρέλαση στο λιάμάνι της Χίου από όλους τους συμμετέχοντες ενώ η παρέλαση καταλήγει στο Ανοιχτό Θέατρο Καστρομηνά "Μίκης Θεοδωράκης"



Για περισσότερες πληροφορίες τους όρους συμμετοχής καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής: www.dancechios.gr,dancechiosgr@gmail.com ή +306976187007 .



Το προωθητικό video της 2ης Διοργάνωσης μπορείτε να δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=zC2N_hPDw60&t=4s