2 Μαΐου 2017

Macron: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα μεταρρυθμισθεί ή θα βιώσει FREXIT


«Μεταφέρει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Η είδηση που μόλις αναρτήθηκε στον ιστότοπο και ανακοινώθηκε τηλεοπτικά από το Βρετανικό Ειδησεογραφικό Οργανισμό BBC έχει προκαλέσει αίσθηση και ερωτηματικά:
«Ο υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία κ Macron δήλωσε πριν λίγη ώρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να μεταρρυθμιστεί ή αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα FREXIT»
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-39766334

Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδιαφέρον έχουνοι τελευταίες σφυγμομετρήσεις που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στον κ Macronκαι την κ LePen να μικραίνει πέφτοντας κατά περίπου 6 μονάδες στα επίπεδα του 60% και 40%.
     Σαφώς ο κ Macronσυνεχίζει να προηγείται της κ LePenκαθώς τον στηρίζουν επίσημα και ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος κ FrancoiseHollande και ο πρώην Πρωθυπουργός επί Προεδρίας Σαρκοζί και επικεφαλής του Κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κ FrancoiseFillon.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/french-election-latest-francois-fillon-calls-supporters-to-vote-emmanuel-macron-a7698236.html
     Αλλά και το στρατόπεδο της κ LePenέχει πλέον την επίσημη στήριξη του Αρχηγού του συντηρητικού συνδυασμού κ Dupont-Aignan ο οποίος ήρθε 6ος στον Πρώτο γύρο των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών με ποσοστό 4,7%. Η κ   μάλιστα ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει την Γαλλική Προεδρία θα ορίσει ως Πρωθυπουργό της τον συντηρητικό κ Dupont-Aignan.
http://news.sky.com/story/marine-le-pen-gaining-on-emmanuel-macron-in-french-election-polls-10858899
 Οι Γαλλικές Προεδρικές εκλογές θα βρίσκονται αναμφίβολα στο επίκεντρο τουΕυρωπαϊκού και Διεθνούς πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος ΟΛΗ την πρώτη εβδομάδα του Μάη..
 Με εξαίρεση την Γαλλική Αριστερά που παρότρυνε τα μέλη της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση κάνοντας μια προσωπική επιλογή», Κόμματα, ΜΜΕ και Χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, και μαζί κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν Μacron.
Το ερώτημα, βέβαια, ήταν και παραμένει ποιόν ή ποια θα επιλέξει ο Γαλλικός Λαός την ερχόμενη Κυριακήγια να αναλάβει την Προεδρία της χώρας του…
Καλημέρα και Καλό μήνα στην Ελλάδα μας.